El coronavirus provoca una caiguda del 28,3% dels beneficis de Sopra Steria

El grup tanca el primer semestre amb uns guanys de 43,7 milions d’euros

Categories:

Redacció

Sopra Steria
Sopra Steria | Cedida

La consultora Sopra Steria ha tancat el primer semestre del 2020 amb un benefici net atribuible de 43,7 milions d’euros, un 28,3% menys que en el mateix període de l’any anterior. Els ingressos han crescut un 1,8% fins als 2.166,7 milions d’euros. El creixement orgànic ha registrar una caiguda del 2,6%.

En un comunicat, el grup apunta a la pandèmia del coronavirus i les restriccions dels desplaçaments com la causa de la caiguda del negoci, especialment en les comandes de clients i contractes ja tancats. El sector aeronàutic, amb un pes del 10% en els ingressos de la companyia el mes de març, és on s’ha patit la major caiguda, i estimen que la davallada se situï entre el 20% i el 30% en el cas de la indústria. Tanmateix, donat que el 33% de la xifra de negoci prové del sector públic, l’empresa ha pogut mantenir part de la seva activitat.

El director general de Sopra Steria Espanya, Antonio Peñalver, ha apuntat a la diversificació de la cartera com l’element que els ha permès fer front a la caiguda per a covid-19. “Hem mantingut els ingressos i el marge previst gràcies als nous projectes i que hem pogut continuar d’altres ja en marxa i complir amb els compromisos acordats”, ha afegit.

França ha estat el país amb millors resultats, amb el 864,6%, un 5,5% menys que en el mateix període de l’any anterior. En el cas del Regne Unit, la caiguda ha estat del 4,7%, fins als 338,5 milions d’euros. A la zona anomenada Altra Europa, ha estat del 6,6%, amb 638,8 milions d’euros.

Sopra Banking  Software ha patit un descens del 10,9% fins a obtenir 205,4 milions d’euros en el primer semestre.