La fibra òptica de la Generalitat s’estén al Pla d’Urgell i les Garrigues

La xarxa arribarà al 57% de la població durant l’agost

Categories:

Redacció

imatge Obres de desplegament de fibra òptica al Pallars Sobirà (arxiu)
imatge Obres de desplegament de fibra òptica al Pallars Sobirà (arxiu) | ACN

El 57% dels habitants de les comarques del Pla d'Urgell i les Garrigues disposaran aquest estiu d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d'agost, s'hauran estès 16 quilòmetres nous de la xarxa que, sumats als 27 ja existents, connectaran 11 municipis, una actuació que suposa una inversió de 620.495 euros.

Amb aquesta extensió del pla de desplegament, el 69% dels habitants del Pla d’Urgell disposarà d'accés a la xarxa i es donarà cobertura als municipis de Bell-lloc d'Urgell, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Mollerussa, Palau d'Anglesola, Sidamon, Vila-sana i Miralcamp. Amb aquest projecte també quedaran connectats tres nous polígons de Mollerussa.

Quant a les Garrigues, el 33,7% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punts de connexió, amb un total de 6.363 habitants dels municipis de les Borges Blanques i Puiggròs.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, el Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.