El telèfon 112 millora el servei amb un algoritme de predicció de trucades

El model permet projectar el nombre d’emergències per ajudar els equips a dimensionar el personal en períodes crítics

Categories:

Redacció

El CAT112 permet avançar-se al volum d'emergències gràcies a un algortime
El CAT112 permet avançar-se al volum d'emergències gràcies a un algortime | ACN

Seidor ha entrenat un algoritme capaç de preveure el volum de trucades d’emergència al telèfon 112 a dos mesos vista. La companyia ha alimentat la intel·ligència artificial amb l’anàlisi de les dades històriques de trucades rebudes per preparar el model,  que és capaç de diferenciar les hores, els dies de la setmana o dates especials com Sant Joan i Cap d’Any, així com fenòmens meteorològics adversos.

El sistema pot aprendre dels errors comesos en els prediccions realitzades per millorar els resultats i ha de servir per fer més eficient el servei, ja que facilita el dimensionament de l’equip si les projeccions ho recomanen. L’algoritme ja ha donat bons resultats en un període de prova iniciat a finals del 2021.

El CAT112, que depèn del Departament d’Interior, gestiona el telèfon d’emergències 112 de Catalunya i atén les trucades d’emergències les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. El grau de satisfacció de la ciutadania amb el 112 és molt elevat, com demostren les successives enquestes del CEO que mostren que 9 de cada 10 ciutadans que han hagut de trucar al 112 per una emergència valoren l’atenció rebuda com a bona o molt bona.