Google prepara un futur sense targetes SIM físiques

Android 13 implementarà un sistema per connectar diverses operadores a través d’una mateixa eSIM

Categories:

Redacció

La novetat d'Android 13 vol substituir l'actual sistema de targetes SIM duals
La novetat d'Android 13 vol substituir l'actual sistema de targetes SIM duals | Silvie Lindemann (Pexels)

Android 13, l’actualització del sistema operatiu de Google que preveu llançar-se al darrer trimestre de 2022, incorporarà un nou sistema que permetrà connectar diverses línies de telèfon d’operadores diferents en una única eSIM, una situació que fins ara només es podia aconseguir utilitzant diferents targetes SIM.

A diferència de les targetes SIM tradicionals, les eSIM són microxips integrats dins dels dispositius mòbils des del moment del seu assemblatge, de manera que els fabricants puguin aprofitar millor l’espai disponible dins dels aparells. El principal obstacle per garantir el seu creixement (i la fi de les targetes físiques) era la impossibilitat d’usar línies telefòniques de diferents operadores emprant una única eSIM, una situació que només es podia cobrir emprant un sistema de targetes duals, però la nova versió del sistema operatiu de Google permetrà solucionar aquest problema.

Aquesta és una de les principals novetats d’Android 13, actualització que es preveu que arribi als telèfons d’arreu del món durant la pròxima tardor. Malgrat que encara no s’ha presentat oficialment, les diverses versions per desenvolupadors han permès conèixer les noves característiques en què treballa l’empresa, com un major control sobre les notificacions i els idiomes de cadascuna de les apps del nostre telèfon o una major personalització del rellotge de la pantalla de bloqueig. La versió actual del sistema operatiu, Android 12, es va llançar oficialment el passat 4 d’octubre i ha estat una de les versions que més canvis va aportar al sistema, com el nou panell per controlar les opcions de privacitat de les aplicacions o les alternatives de personalització de la interfície.