Mataró acull Trenlab, l’acceleradora de ‘start-ups’ de mobilitat de Renfe

El projecte s’estén a Catalunya després de quatre edicions a Madrid, on s’han impulsat 12 empreses i s’han creat 121 llocs de treball

Categories:

ACN

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en la presentació del Trenlab al TecnoCampus
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en la presentació del Trenlab al TecnoCampus | Jordi Pujolar (ACN)

Trenlab, l'acceleradora de start-ups de Renfe, obrirà a Mataró la seva primera “antena” fora de Madrid. El projecte, iniciat el 2018, vol afavorir el desenvolupament de projectes al servei de la mobilitat i acompanya empreses que innovin amb relació a la digitalització, l'accessibilitat, la seguretat operacional, el manteniment, la sostenibilitat o l'experiència del client. El nou espai s'ubicarà a la torre tres del TecnoCampus Mataró-Maresme i la previsió és que al setembre ja estigui operatiu.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, espera que a través dels projectes que s’impulsin al nou Trenlab es pugui incidir en la "nova mobilitat més verda i més digital" perquè esdevingui "motor" per a la transformació econòmica, segons ha declarat a la presentació del projecte. Per Sánchez, l’acceleradora obre una nova etapa de la història ferroviària de Mataró que "segueix el testimoni de Miquel Biada" per seguir desenvolupant la infraestructura. La iniciativa també ha estat celebrada per l’alcalde de la ciutat, David Bote, qui assegura que el Trenlab “reforça" el nou model productiu de la ciutat "lligat a la indústria tecnològica, la sostenibilitat i la cura de les persones".

Trenlab va néixer el 2018 a Madrid i, des de la seva fundació, ha accelerat una dotzena d’empreses escollides entre les més de 900 que s’han presentat fins ara, un procés que ha mobilitzat 16 milions d’euros i ha generat 121 llocs de treball. D’acord amb el president de Renfe, Isaías Táboas, el 25% de les companyies guanyadores eren catalanes, una de les raons que ha motivat l’extensió del projecte al Principat. Renfe ha confirmat que, a partir de l’experiència de Mataró, la idea és ampliar la xarxa arreu del territori. "Estem decidits a impulsar el progrés i el desenvolupament de les infraestructures", ha assegurat Sánchez.