L’Escola Industrial de Barcelona renaixerà com un centre d’innovació

La Diputació invertirà 100 MEUR per rehabilitar les instal·lacions, adaptar-les als actuals requisits energètics i incorporar espais verds

Categories:

RedaccióACN

Reproducció virtual del futur Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics
Reproducció virtual del futur Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics | @diba (Twitter)

L’Escola Industrial de Barcelona es convertirà en els pròxims anys en La Industrial+, un nou pol d’innovació pública impulsat per la Diputació de Barcelona. L’edifici històric de l’antiga escola universitària esdevindrà el Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics, una institució en la qual treballaran diàriament uns 800 investigadors i investigadores, segons els càlculs de l’administració.

“És el moment de la innovació, de veure de quina forma podem fer una política més eficient i més eficaç utilitzant les noves tecnologies”, ha declarat la presidenta de la Diputació, Núria Marín, a la roda de premsa de presentació del projecte. Es preveu que les obres comencin a finals de 2023 i s’estenguin durant uns 10 anys, temps en el qual es rehabilitarà el patrimoni, s’adaptarà l’actual recinte als nous requeriments energètics i s’hi construiran les noves instal·lacions. Els centres educatius que actualment acull l’Escola Industrial, com l’Institut Escola del Treball, l’Escola d'Art La Industrial o l’Institut d’Estudis Fotogràfics, mantindran els seus espais i funcions.

D’altra banda, un altre dels pilars del projecte és la incorporació de 16.000 m2 d’espais verds urbans, que es connectaran amb el barri a través de diversos eixos de vianants, un d'ells un bulevard cobert que connectarà el carrer Urgell amb Viladomat i que serà el cor de l'espai. “Serà un nou pulmó en una de les àrees de la ciutat amb més densitat de població i menys zones verdes, com és l’Esquerra de l’Eixample”, ha assegurat el vicepresident primer de la Diputació, Jaume Collboni.

Etiquetes