El 5G superarà els 1.000 milions de connexions el 2022

La GSMA assenyala que l’últim any la infraestructura de la connectivitat de cinquena generació està preparada i que el 2025 serà l’any clau

Categories:

Redacció

Un total de set països compten amb prop de 200 xarxes 5G actives i 68 operadors
Un total de set països compten amb prop de 200 xarxes 5G actives i 68 operadors | CC0

La 5G superà els 1.000 milions de connexions arreu del món aquest 2022, segons els càlculs de la GSMA. En l’informe Mobile Momentum, sosté que la dada creixerà fins als 2.000 milions el 2025 i que suposarà una cinquena part de les connexions mòbils. En el termini de tres anys, si es compleixen les previsions, dues de cada cinc persones en tindrà accés. Actualment, un total de set països compten amb prop de 200 xarxes 5G actives i 68 operadors que ofereixen serveis d’accés il·limitat fix (FWA).

En un comunicat, el director de Tecnologia de la GSMA, Alex Sinclair, ha destacat l’evolució del desplegament de la infraestructura necessària i ha celebrat que ja hagi arribat a l’Amèrica Llatina i l’Àfrica subsahariana en el darrer any. Un fet que, ha qualificat, mostra que “la tecnologia ja està disponible en totes les regions del món i estem preparats per a un creixement i una transformació més gran en tots els serveis.

La connectivitat 5G està cridada a ser el vector de canvi per a l’aplicació de la internet de les coses de manera massiva. Entre els exemples més habituals que ho il·lustren, es troba la comunicació entre objectes, aplicacions i dispositius domèstics i professionals. En els últims mesos, els serveis de transmissió de vídeo, el comerç en línia i l’ampliació de la cobertura de les xarxes n’ha impulsat el desplegament.

En el marc del MWC, la GSMA ha presentat la iniciativa 5G Transformation Hub per promoure els usos i valors de la connectivitat cinquena generació per a ciutats intel·ligents, empreses, governs o operadors de diversos sectors.

Etiquetes