Reus es posiciona com a capital catalana de les ‘foodtech’ amb un nou hub tecnològic

El Hub Foodtech & Nutrition preveu una inversió de 49 MEUR i és un dels 27 projectes promocionats per la Generalitat per rebre els Fons Next Generation

Categories:

ACN

El projecte és una col·laboració publicoprivada entre l'Ajuntament de Reus, la URV, Eurecat i el Clúster TIC Catalunya Sud
El projecte és una col·laboració publicoprivada entre l'Ajuntament de Reus, la URV, Eurecat i el Clúster TIC Catalunya Sud | @reus_cat (Twitter)

L'Ajuntament de Reus ha presentat aquest dimecres el Hub Foodtech & Nutrition. Es tracta d'una iniciativa publicoprivada que té com a objectiu la creació d'un ecosistema catalitzador d'innovació, especialitzat en nutrició, que generi dinàmiques entre dos dels sectors estratègics: el tecnològic i l'alimentari. El projecte vol aportar valor afegit i retenir el talent perquè el territori esdevingui un pol d'atracció tecnològic i d'innovació i converteixi l'àrea metropolitana de la Catalunya Sud en un referent en aquests àmbits. El nou hub és un dels 27 projectes que tenen el suport de la Generalitat per rebre els Fons EuropeusNext Generation.

En la presentació del projecte, el president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, ha assenyalat que des de l'ens volen aportar valor afegit i retenir talent, ja que és dificultós, assegura, trobar perfils tecnològics a la demarcació tarragonina. "Som un territori amb moltes oportunitats, cal potenciar el sector tecnològic, no necessitem grans recursos per créixer", ha dit. El Clúster TIC és el representant privat de la iniciativa, que també compta amb la participació de l’Ajuntament, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el centre tecnològic Eurecat.

El Hub Foodtech & Nutrition preveu una inversió de 49 milions d'euros que es destinaran a actuacions vinculades a l'impuls de projectes que facin créixer l'ecosistema i que generin noves dinàmiques entre els agents implicats. També està prevista una intervenció arquitectònica i urbanística que ajudarà a desplegar el campus on s’ubicarà l’ecosistema, que s'estendrà des del Campus Bellissens de la URV fins al Parc Tecnològic i d'Innovació del Tecnoparc de Reus. Amb aquestes actuacions es preveu millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat dels edificis vinculats al Hub, incrementar la seva digitalització i invertir en els equips d'investigació i prototipatge necessaris per a desenvolupar projectes de l'àmbit de les tecnologies de l'alimentació.