El ‘Silicon Valley’ lleidatà de la impressió 3D

La Paeria impulsa un laboratori d’innovació centrat en la fabricació digital per lluitar contra la bretxa digital de la ciutat

Categories:

Redacció

Les noves instal·lacions s'ubicaran en el Mercat del Pla, en ple Centre Històric
Les noves instal·lacions s'ubicaran en el Mercat del Pla, en ple Centre Històric | Ajuntament de Lleida

“Serà el nostre petit Silicon Valley, la baula necessària per a conservar i potenciar el talent local de què disposem”. Així ha definit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el projecte FabLab, un nou laboratori d’innovació oberta que s’ubicarà a l’edifici del Mercat del Pla i que vol esdevenir el punt de referència de la fabricació digital i la impressió 3D de la capital de Ponent.

La iniciativa, presentada aquest dimecres a les instal·lacions del Mercat del Pla, aspira a convertir-se en un “espai d’oportunitats per als joves i la ciutadania en general”, d’acord amb les paraules de Pueyo. El FabLab s’ha concebut com un espai obert a tothom que oferirà eines i acompanyament professional per desenvolupar tota mena de projectes tecnològics, des de la impressió 3D o la robòtica fins a la programació creativa o la realitat virtual i augmentada. “És un projecte clau perquè Lleida esdevingui la capital referent que volem, perquè esdevingui motor de la transformació tecnològica del país”, ha afegit el Paer en Cap, qui aspira que el projecte es converteixi en “una eina d’empoderament contra la bretxa digital”.

Les noves instal·lacions volen mantenir el “caràcter diàfan” de l’edifici històric, que es complementarà amb tallers per a emprar la maquinària, un espai d’àgora per fer diverses activitats i zones reservades a la gestió i la formació. L’Ajuntament farà una inversió de 500.000 euros per tal de posar en marxa el FabLab.