Les millors apps per celebrar el Carnestoltes amb el teu mòbil

Compra disfresses, planifica la teva experiència o personalitza els teus dispositius amb aquestes aplicacions

Redacció

Les millors apps per celebrar el Carnestoltes amb el teu mòbil
Les millors apps per celebrar el Carnestoltes amb el teu mòbil | Marc Grifo

Màscares, disfresses, batucades i colors per tot arreu. El Carnestoltes torna a ser amb nosaltres un any més, i en una societat tan digital com la nostra, cada vegada tenim més opcions per experimentar-lo des de nous prismes. En aquesta ocasió, us portem un recull d’apps per a Android i iOS perquè gaudiu del Carnaval a través del vostre mòbil.

Segueix els carnavals que més t’interessen

Si teniu pensat visitar alguna població catalana per gaudir del Carnaval, Solsona és la que us ho posa més fàcil. La capital del Solsonès disposa d’una aplicació per Android, que també es pot consultar des de navegadors, preparada especialment per la celebració del Carnaval de la ciutat, que inclou el programa de les principals activitats de l’esdeveniment, amb la seva localització i contacte, així com un recull de llocs per dormir i menjar i una selecció dels contactes essencials, com el d’Urgències, de la policia local o dels bombers. Malgrat no tenir aplicacions específiques, poblacions com Barcelona, Tarragona, Sitges, Torelló, Girona, Platja d’Aro, Vilanova i la Geltrú o Lleida també disposen de pàgines web amb informació sobre les activitats que se celebraran els pròxims dies.

A la resta de l’Estat també hi ha ciutats amb una forta tradició carnavalesca, com Cádiz o Santa Cruz de Tenerife. Les televisions han cobert tradicionalment les seves gales i desfilades de carrosses, però pot ser complicat recuperar aquests continguts. És aquí on entra Carnaval TV, una aplicació desenvolupada per INTERACTVY que recopila les emissions de les festes mencionades, així com de festivals internacionals com Venècia o Rio de Janeiro. El programari està força desactualitzat quant al contingut que ofereix, ja que la majoria de vídeos són del 2020 o anys anteriors, però pot ser d’utilitat per aquells interessats en revisionar edicions passades.

Compra o planifica la teva disfressa

El conjunt és el gran protagonista del Carnaval, i en podem trobar de tots colors: des dels protagonistes de la darrera sèrie exitosa de Netflix o Disney+ fins a disfresses més tradicionals de professions o personatges clàssics. Si sou dels que prefereixen comprar la roba, la botiga online Mis Disfraces té una aplicació per mòbils que pot facilitar-vos la navegació, mentre que Miccostumes està més centrada al món del cosplaying (una tendència basada a vestir-se com a personatges de videojocs, sèries i pel·lícules, especialment popular al Japó).

De fet, si preferiu fer-vos la vostra mateixa disfressa, Cosplanner us pot ajudar. Aquesta aplicació, pensada per a cosplayers aficionats i professionals, permet fer un seguiment de cada treball que es tingui en marxa en funció del personatge, apuntar quins elements ens cal confeccionar i quins comprar, quant de temps necessitarem per cada cosa i quants diners ens hem gastat en total.

Personalitza el teu mòbil i les teves fotos

Potser no us agrada disfressar-vos i sortir al carrer vestits així, però, en canvi, voldríeu veure com us quedaria alguna indumentaria concreta. Si aquest és el cas, existeix un gran nombre d’aplicacions que us permeten posar la vostra cara (o la de qualsevol amic o familiar) en diferents situacions, com Cosplay Photo Editor, Photo Suit o Dress Change Photo Editor.

D’altra banda, si preferiu personalitzar fotografies, Palmela Labs ha desenvolupat una aplicació que permet afegir tota mena de màscares a les nostres imatges, des del clàssic antifaç negre fins a representacions de màscares venecianes. I si el que voleu és donar-li un toc festiu de Carnestoltes al vostre telèfon, Brazil Carnaval és un tema pel teclat ambientat en les festivitats de Rio de Janeiro, mentre que Venice Carnival Wallpaper HD ens ofereix una gran quantitat de fons de pantalla basats en les celebracions de la població italiana.

Jocs de Carnaval

La companyia Webelinx té una gran quantitat de jocs per Android que consisteixen a trobar objectes ocults en un gran escenari, a l’estil dels llibres d’On és Wally?. Tots ells representen diverses temàtiques, i Hidden Objects Carnival està dedicat als Carnestoltes d’arreu del món, amb fins a 1.000 objectes ocults en els diversos escenaris festius que presenta el joc. D’altra banda, si sou més de trencaclosques, potser preferiu Venice Carnival Match 3, un joc amb una estètica basada en les festes de Venècia en què haureu de connectar els símbols que són iguals, una mecànica similar a la de Candy Crush.

Una alternativa per als més creatius és Carnival Coloring Book For Adults, una aplicació que ens permet acolorir diversos dibuixos ambientats en aquesta classe d’esdeveniments. El joc funciona de manera molt similar als mandales que també desenvolupen els seus creadors, B – Studio: només cal seleccionar el color que volem emprar i emplenar els espais en blanc que preferim.

També podeu provar Carnival Games, un videojoc per a mòbils elaborat per l’empresa basca Senior Games que recopila una sèrie de minijocs extrets dels típics entreteniments que podem gaudir en fires, com les màquines de ganxo, els dards o la punteria amb una pistola d’aigua. Finalment, els més petits poden sentir interès per Baby Panda’s Carnival, un joc on podrem experimentar les diferents atraccions d’un parc temàtic, com els karts o els cavallets.

Etiquetes