Barcelona vol arribar als 175.000 llocs de treball al 22@ el 2030

El consistori vol equilibrar la urbanització d’espais per a l’àmbit empresarial amb la construcció de 7.000 nous habitatges

Categories:

RedaccióACN

Actualment el 22@ acull 11.500 empreses
Actualment el 22@ acull 11.500 empreses | Vicente Zambrano González (Imatges Barcelona)

L’Ajuntament de Barcelona preveu crear 60.000 nous llocs de treball d’aquí a 2030 per arribar als 175.000 amb la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) del districte tecnològic del 22@, que ha presentat aquest dimecres el govern municipal i que es votarà el 25 de febrer a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. Aquesta revisió del plantejament de la zona de Sant Martí va iniciar-se el setembre de 2020 i pretén arribar a un nou equilibri entre les necessitats dels veïns i la demanda a l’alça de les empreses i professionals que volen instal·lar-se a la zona.

Una de les principals novetats de l’MPGM respecte al seu plantejament inicial és l’augment de llars: l’Ajuntament fixa en 17.000 el nombre d’immobles destinats a l’habitatge, 7.000 d’ells de nova construcció, la qual cosa suposa pràcticament el doble dels que es contemplaven originalment al pla de l’any 2000. Sobre aquesta qüestió, la xarxa 22@Network BCN ha assegurat que estudiarà "en detall" les xifres per tal de "garantir" un equilibri entre el parc públic i els edificis lliures, ja que volen corroborar que hi ha "oferta suficient a la demanda dels professionals que volen viure al districte". D’aquests 17.000 habitatges, 12.000 hauran de ser a preu accessible, mentre que els altres 5.000 seran lliures.

El 22@ compta actualment amb 11.500 companyies ubicades al territori que representen l’11% de l’economia de la ciutat. El pla original contemplava un sostre de tres milions de metres quadrats per urbanitzar i dedicar a l’ecosistema empresarial, dels quals queda pendent al voltant d’un milió. D’aquest, el 40% de l’espai està ocupat per parcel·les industrials amb projectes en actiu, que podran romandre al districte com fins ara. Per la resta, l’MPGM contempla un desenvolupament més flexible, no limitat únicament a la indústria: també es podrà reurbanitzar la zona amb iniciatives lligades a la cultura, l’esport, l’educació, la creació artística o l’economia social i verda.