Les professions TIC encapçalen les ocupacions de qualitat a Catalunya el 2021

9 de les 10 ocupacions amb millor valoració per l’Observatori del Treball de la Generalitat són perfils tecnològics

Categories:

RedaccióACN

Els enginyers i els analistes de gestió tenen la millor valoració global de Catalunya
Els enginyers i els analistes de gestió tenen la millor valoració global de Catalunya | Djordje Petrovic (Pexels)

Els enginyers i els analistes de gestió i organització són els professionals amb millor valoració dins del mercat laboral català durant el 2021. Així ho corrobora el darrer informe de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, una eina que analitza periòdicament la contractació laboral, la qualitat dels contractes i el nombre de demandants d’ocupació de totes les ocupacions incloses en la Classificació nacional d’ocupacions (CNO-2011). En el còmput global, les feines relacionades amb el sector TIC acaparen el top 10 del rànquing, on només els analistes financers provenen d’un altre sector productiu.

Dins de les enginyeries, els no classificats són els que obtenen millors valoracions, seguits pels enginyers elèctrics, els enginyers mecànics i els enginyers industrials i de producció. Si ens centrem únicament en la categoria de qualitat de les ocupacions, els tècnics de seguretat aeronàutica són els professionals amb millors xifres, seguits dels enginyers de telecomunicacions i, novament, pels analistes de gestió i organització. D’altra banda, pel que fa a la contractació, les ocupacions amb més persones són els monitors d’activitats recreatives, els repartidors i els actors.

Les millors posicionades per comarques

L'informe analitza, alhora, quines són les professions més ben posicionades en mercat per comarques. El Barcelonès, l'Alt Camp i el Vallès Oriental mantenen la tendència catalana, amb les enginyeries com a les millor situades. També, al Vallès Occidental, els analistes de gestió són els que mantenen la millor nota.

No obstant això, algunes zones es desmarquen de la tendència global. A Ribera d'Ebre, per exemple, els rellotgers i mecànics d'instruments de precisió són els que estan millor posicionats. En el cas del Pallars Jussà, la feina més ben valorada és la de monitors d'activitats recreatives. També destaquen els veterinaris, al Segrià i la Selva; els auxiliars de vol i cambrers d'avió, vaixell i tren al Gironès; els classificadors de residus al Garraf i les Garrigues; o els instal·ladors de material aïllant tèrmic i insonorització a la Conca de Barberà.

Etiquetes