La UdG llança una plataforma digital per fomentar la innovació gironina

La plataforma InnovaGirona posarà en contacte els actors de l’ecosistema del territori per generar sinergies, impulsar projectes i intercanviar coneixement

Categories:

Redacció

InnovaGirona vol unir l'ecosistema innovador gironí per impulsar projectes i intercanviar coneixement
InnovaGirona vol unir l'ecosistema innovador gironí per impulsar projectes i intercanviar coneixement | UdG

La Universitat de Girona (UdG) ha posat en funcionament InnovaGirona, una plataforma que albergarà una comunitat virtual d’usuaris per posar en valor la singularitat de l’ecosistema innovador gironí. Aquesta nova eina, assenyalen en un comunicat, pretén promoure la relació entre empreses, administració pública, agents de recerca i entitats ciutadanes, com també fomentar l’intercanvi d’idees i de coneixement, el desplegament de projectes col·laboratius i la difusió d’activitats.

La plataforma és fruit de diferents sessions de cocreació entre actors del teixit econòmic, social i cultural del territori per definir-ne les funcionalitats d’InnovaGirona. La proposta vol esdevenir un espai per impulsar accions. com la creació d’espais de treball al voltant de projectes, la presentació de productes i serveis, l’organització de taules rodones així com altres activitats de sensibilització. L’equip humà vinculat als Campus Sectorials de la Universitat de Girona i a la Fundació Girona Regió del Coneixement serà el responsable de donar vida i dinamitzar aquesta nova eina.

InnovaGirona neix en el marc del projecte PECT Girona, ecosistema innovador, en el qual la UdG desenvolupa l’operació Estructuració i dinamització dels ecosistemes innovadors estratègics de la demarcació de Girona. Consisteix en la creació d'ecosistemes que articulin de manera estable la relació entre els agents de la quàdruple hèlix i que propiciïn la transferència de coneixement i tecnologia de la UdG a les empreses i entitats del territori.

El projecte PECT identifica 10 àmbits estratègics al voltant dels quals s’han desenvolupat els Campus Sectorials de la UdG: turisme, aigua, alimentació i gastronomia, patrimoni cultural i natural, salut, robòtica, materials compostos, comunicació cultural i corporativa, cohesió i compromís social, i la temàtica transversal d’innovació i tecnologia industrial.