Tensormedical aplica algorismes automàtics per detectar l’esclerosi múltiple

Investigadors del grup de recerca VICOROB de la UdG creen una startup per millorar l’atenció als pacients i reduir el marge d’error

Redacció

Tensormedical porta la intel·ligència artificial al diagnòstic i tractament de l'esclerosi múltiple
Tensormedical porta la intel·ligència artificial al diagnòstic i tractament de l'esclerosi múltiple | Cedida

Investigadors del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona han llançat Tensormedical, una startup capaç de desenvolupar un programari amb algorismes automàtics d’intel·ligència artificial per detectar casos d’esclerosi múltiple i fer-ne el seguiment. La companyia de base tecnològica ha nascut a partir del grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB), de la mà de Sergi Valverde, Arnau Oliver i Xavier Lladó.

Mitjançant l’ús de la tecnologia, amb tècniques com l’aprenentatge profund, la solució automatitzada permet als radiòlegs obtenir informació acurada de les lesions dels pacients i reduir els errors associats a la intervenció manual.

L’empresa s’adreça inicialment al mercat del sector mèdic i TIC, i més concretament al tractament informàtic d’imatges mèdiques com ressonàncies magnètiques. La startup assegura en un comunicat que l’aplicació d’aquestes tècniques és “molt prometedor” i que s’espera que puguin contribuir en els pròxims anys al tractament de malalties com l’esclerosi múltiple i a la millora en la presa de decisions dels especialistes mèdics.