Creen una solució per fer el seguiment d’embarassos des de casa

Doppli Connect crea un dispositiu amb sensors que monitoritza les contraccions i el batec fetal

Categories:

Redacció

Doppli Connect permet detectar el batec del nadó gràcies a sensors intel·ligents i enviar les dades a una app i a la plataforma mèdica
Doppli Connect permet detectar el batec del nadó gràcies a sensors intel·ligents i enviar les dades a una app i a la plataforma mèdica | Cedida

La startup Doppli Connect ha creat un dispositiu que detecta i monitoritza automàticament les contraccions i el batec fetal del nadó sense necessitat d'entrenament mèdic previ. La solució, la primera al mercat que permet que permet seguir l'evolució d’embarassos de forma contínua des de casa, ha rebut el supot del programa BStartup Health per participar en una ronda d’inversió de 250.000 euros.

La tecnologia, validada en més de 200 embarassades, permet detectar el batec del nadó gràcies a sensors intel·ligents. El dispositiu envia de forma automàtica les dades per bluetooth a un telèfon intel·ligent mitjançant l'app i a la plataforma mèdica, on seran revisats per personal mèdic especialitzat. En cas que hi hagi algun problema, es posaran en contacte de manera proactiva amb l'embarassada.

Alt potencial de mercat

La startup, fundada per l'arquitecte Roberto García i l'enginyer biomèdic  Jose Alberola-Ros, podria reduir fins a un 50% les complicacions en els embarassos. Actualment la incidència de naixements prematurs i avortaments és del 8,3% globalment amb un cost total per al sistema de 35,8 bilions d'euros.

Tal com comenta Roberto García, aquesta inversió anirà destinada a la integració de la tecnologia en un substrat tèxtil, a certificacions mèdiques i patents, a ampliació d'equip i a la fabricació de les primeres unitats, que estaran al mercat a finals de l’estiu del 2021.

Etiquetes