Un collar intel·ligent per controlar el ramat guanya el SmartCatalonia Challenge

Categories:

Redacció

El SmartCatalonia Challenge celebra la vuitena edició amb reptes per a la transformació digital de la gestió dels espais naturals
El SmartCatalonia Challenge celebra la vuitena edició amb reptes per a la transformació digital de la gestió dels espais naturals | Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

Un collar intel·ligent per al monitoratge de ramat extensiu i el control de depredadors s’ha alçat com el guanyador del SmartCatalonia Challenge, impulsat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. La proposta, dissenyada per Ixorigue Technologies, permet la geolocalització i monitoratge del bestiar en temps real i en zones sense cobertura. Proporciona alertes sobre l'estat de salut i reproductiu dels animals, detecta i alerta de possibles atacs de depredadors i integra un sistema acústic en el mateix dispositiu per foragitar-los.

El segon premiat del certamen ha estat un sistema de seguiment de la fauna salvatge desenvolupat per Nautasignals, que permet fer un seguiment en temps real gràcies a la combinació de noves xarxes IoT satèl·litals i terrestres amb uns dispositius d’autonomia quasi il·limitada gràcies a un sistema de baix consum i recuperació d’energia solar.

El tercer escollit ha estat la tecnologia de detecció i identificació completa de vehicles amb deep learning  d’AllRead Machine Learning Technologies. El sistema permet detectar i identificar automàticament els vehicles, tot enviant en temps real alertes i dades de cada trànsit al Cos d'Agents Rurals perquè puguin actuar en conseqüència.

A la final hi han competit en directe les 10 empreses seleccionades com a finalistes d’entre les 43 propostes que s’han presentat en aquesta edició, que per segon cop ha sortit de l’àmbit urbà per centrar-se en el medi rural, i més concretament, en la protecció de l’entorn i el patrimoni natural. El jurat ha estat format per representants de Polítiques Digitals, Agents Rurals i la Fundació i2CAT.

En la seva vuitena edició del SmartCatalonia Challenge, dedicada a la transformació digital de la gestió dels espais naturals, el Cos d’Agents Rurals ha estat l’encarregat de plantejar els reptes a què han hagut de donar resposta les empreses participants.

Etiquetes