Catalunya rep 9 MEUR per potenciar la innovació de la indústria manufacturera

Els ajuts del Ministeri d’Indústria es repartiran entre 11 projectes que preveuen generar més de 12.3 milions d’euros

Categories:

ACN

El Govern espanyol també subvencionarà la indústria connectada 4.0 amb 5,5 MEUR
El Govern espanyol també subvencionarà la indústria connectada 4.0 amb 5,5 MEUR

11 projectes catalans d’innovació i sostenibilitat en la indústria manufacturera rebran fins a 8,8 milions d’euros per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Segons informa el departament, Catalunya és la segona comunitat autònoma que rep més ajuts, darrere d’Andalusia. La ministra Reyes Maroto ha afirmat que aquestes inversions "contribueixen al procés de modernització de la indústria catalana i milloren la seva competitivitat internacional", i espera que mobilitzin conjuntament més de 12,3 milions.

D’entre tots els projectes seleccionats, el més reconegut és l’impulsat per la firma Alier, una iniciativa per reduir el consum d’aigua fresca en el procés productiu que rebrà un total de tres milions d’euros. El segon amb major finançament és el de la Compañía Española de Laminación, que obtindrà 2,5 milions d’euros per promoure l’economia circular i reduir les emissions de CO2. Entre la resta de projectes destacats es troba la iniciativa per implementar noves solucions per a l’esmaltatge de platines, d’Acebsa (728.000 euros), o la solució per a la transició energètica i la neutralitat ambiental de Texia Finishing (674.044 euros).

5,5 milions per a projectes de digitalització industrial

D'altra banda, el ministeri també ha informat que ha adjudicat 5,5 milions a projectes catalans per a la transformació digital i millora de la sostenibilitat dins del Programa d'Ajuts a Projectes d'R+D en l'àmbit de la indústria connectada 4.0. Se n'han beneficiat 17 projectes que mobilitzaran més de 8,4 milions.

La firma que més volum d'ajuts ha assolit és la Compañía Española de Laminación, a la qual s'han atorgat 2,26 milions perquè activi diversos projectes com ara el desenvolupament de solucions robotitzades o d'una solució autònoma intel·ligent per a la grua de càrrega del forn de l'acereria. També desenvoluparà un sistema de quantificació i classificació de la matèria primera a través de la intel·ligència artificial o una solució per al manteniment predictiu. Towa Pharmaceutical, per la seva banda, rebrà 1,32 milions per desenvolupar una nova planta productiva digital. Phibo cad-cam ha obtingut 868.536 euros per a un sistema digital d'impressió en 3D per fer pròtesis dentals personalitzades, mentre que Tekniakest ha aconseguit 367.757 euros per tirar endavant un projecte de monitoratge.