El Govern subvenciona IAM3DHUB amb 400.000 euros per potenciar la impressió 3D

La fabricació additiva factura actualment 325 MEUR a Catalunya i dona feina a més de 1.300 treballadors

Categories:

RedaccióACN

L'ecosistema IAM3DHUB va néixer el 2018 i agrupa empreses líders del sector com HP, Renishaw o Leitat
L'ecosistema IAM3DHUB va néixer el 2018 i agrupa empreses líders del sector com HP, Renishaw o Leitat | IAM3DHUB

L’ecosistema tecnològic IAM3DHUB ha rebut 400.000 euros del Departament d’Empresa i Treball per accelerar l’adopció de les tècniques de fabricació additiva i d’impressió 3D. Aquesta iniciativa forma part de l'estratègia del Govern per contribuir que les pimes catalanes de diferents sectors industrials gestionin la transició i incorporació de tecnologies digitals als seus processos productius, productes i serveis.

“Comencem a donar compliment a un compromís assumit fa cinc anys”, ha assenyalat a través de Twitter el secretari general d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, qui considera que “la impressió 3D és una de les tecnologies amb més capacitat de transformació de la nostra indústria”. Segons dades d'ACCIÓ, actualment hi ha 118 empreses catalanes que es dediquen a la fabricació additiva, les quals facturen conjuntament 325 milions d’euros i ocupen més de 1.300 treballadors.

IAM3DHUB va néixer el 2018 amb la intenció d’esdevenir el punt de referència a Europa de les tecnologies relacionades amb la impressió 3D. El hub té la seva seu a Terrassa (Vallès Oriental) i està conformat per empreses com HP, Renishaw, Abrast, Materialise i el centre tecnològic Leitat, entre altres.

Etiquetes