El RACC posa a prova l’ús dels satèl·lits Galileo en la mobilitat

La companyia participa al Galileo4Mobility en dues proves pilot per millorar l’eficiència del transport

Categories:

Redacció

El RACC prova un autobús a Cervelló amb la tecnologia dels satèl·lits Galileo
El RACC prova un autobús a Cervelló amb la tecnologia dels satèl·lits Galileo | Galileo4Mobility

El RACC ha participat en el projecte europeu Galileo4Mobility per millorar l’experiència dels usuari mitjançant la introducció de la tecnologia dels satèl·lits Galileo als serveis MaaS (molibity as a service). Aquesta xarxa ofereix un geoposicionament més precís que altres sistemes de satèl·lits com el GPS.

La col·laboració del RACC ha consistit en dues proves pilot. La primera, a Barcelona, on s’ha emprat la tecnologia a l’aplicació Citytrip per oferir informació en temps real i accés a la xarxa de mobilitat i de vehicle compartit en funció de l’origen i la destinació del trajecte. La segona, a Cervelló, on s’ha testat un servei de bus a demanda gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en conjunt amb l’empresa Pildo Labs.

El projecte Galileo4Mobility

El pla s’ha desenvolupat durant dos anys i mig en cinc països d’Europa amb el finançament de l'Agència Europea de Navegació per Satèl·lit (GSA), que depèn de la Comissió Europea. Ha comptat amb el suport d’entitats públics i privades com el RACC, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Creafutur, Pildo Labs i la Unió Internacional del Transport Públic.

L’aplicació del projecte ja és possible gràcies a la capcitat dels telèfons mòbils, navegadors i dispositius connectats que ja es troben al mercat i que són compatibles amb la innovació.

Etiquetes