Nou de cada 10 desenvolupadors volen mantenir el teletreball

Els programadors aposten majoritàriament per un model híbrid o completament en remot, i només un 10,7% vol treballar íntegrament a l’oficina

Categories:

Redacció

GitHub assegura que la inclusió de documentació sobre el codi millora un 55% la productivitat dels desenvolupadors
GitHub assegura que la inclusió de documentació sobre el codi millora un 55% la productivitat dels desenvolupadors | CC0

El teletreball surt reforçat després de la pandèmia en l'entorn del desenvolupament informàtic. Així ho assegura el darrer informe de GitHub, el qual apunta que el 86,2% dels programadors vol seguir treballant online, i gairebé el 40% ho vol fer de manera íntegra, sense passar per l'oficina. Amb tot, l’opció més recolzada és el model híbrid, en què es combina el treball en remot amb el presencial, que exercien el 28% dels informàtics abans de la covid i pel qual aposten més del 47% dels professionals actualment.

L’estudi, que combina enquestes a més de 12.000 desenvolupadors i l’ús de telemetria en més de quatre milions de repositoris, també subratlla la importància de documentar correctament els projectes amb els coneguts arxius README. En aquest sentit, GitHub assegura que la inclusió d’aquesta informació amplia la productivitat dels programadors fins a un 55%, ja que “amplien la confiança en el codi i conviden a col·laborar-hi”. Aquesta pràctica està molt estesa en els repositoris de codi obert, atès que més del 85% dels projectes que l’inclouen, però en canvi no és tan usual fer-ho en entorns laborals, on els arxius README només hi són present en el 15,7% de les ocasions.

JavaScript, el llenguatge preferit

El top 10 de llenguatges de programació més utilitzats pràcticament es manté igual respecte en 2020, amb JavaScript, Python i Java coronant el podi, i en què l'únic canvi és la pujada de Shell de la vuitena a la novena posició, superant així C. Aquesta classificació contrasta amb el rànquing elaborat per l’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE), que eleva Python com a llenguatge més popular i C com a tercer, mentre que JavaScript cau fins a la cinquena posició.