Python, premiat com a llenguatge de programació més popular per l’IEEE

L’eina supera Java, C, C++ i JavaScript i manté el podi per tercer any consecutiu

Categories:

Redacció

Python és el llenguatge de programació més mencionat pels professionals a internet
Python és el llenguatge de programació més mencionat pels professionals a internet | Christina Morillo (Pexels)

L’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE), una de les organitzacions tècniques més rellevants del sector internacional, ha proclamat Python com el llenguatge de programació més popular entre desenvolupadors en el seu rànquing anual, amb una puntuació perfecta de 100 punts. D’aquesta manera, l’eina creada pel desenvolupador neerlandès Guido van Rossum el 1991 es manté líder per tercer any consecutiu i es converteix en la principal recomanació dels experts a l’hora de començar a aprendre a programar, segons afirmen des de l’associació.

La segona posició del rànquing la protagonitza Java, que acumula fins a 95,4 punts. El llenguatge gestionat per Oracle manté la plata que ja va aconseguir el 2020 i el 2019, tot i que cau lleugerament en termes de puntuació respecte a l’any passat. Els qui també mantenen la seva plaça són C, C++ i JavaScript, que completen la primera meitat del top 10 de la classificació elaborada per l’IEEE. Aquest darrer és llenguatge de programació més demandat per les empreses, d’acord amb un estudi recent de CodinGame, que situa Java y Python com els següents més buscats.

Python lidera la classificació de l'IEEE per tercer any consecutiu
Python lidera la classificació de l'IEEE per tercer any consecutiu

La taula elaborada per l’IEEE aglomera els 55 llenguatges de programació més mencionats pels professionals en vuit llocs web de referència dins de la indústria, i utilitza metodologies públiques i privades per accedir a la informació. L’eina és interactiva i permet filtrar en funció de l’entorn en el qual es pot utilitzar cada llenguatge (web, empresa, mòbils i embedded), així com determinar el pes de cadascun dels 11 criteris utilitzat per mesurar la popularitat de cada element.

Etiquetes