Londres provarà un bus elèctric de nova generació amb segell català

La companyia gironina Beulas construirà el vehicle a Norfolk per provar-lo el 2022

Categories:

RedaccióACN

Londres provarà un bus elèctric de nova generació amb segell català
Londres provarà un bus elèctric de nova generació amb segell català

L’empresa gironina Beulas participa en un projecte de fabricació i posada en marxa d’un autobús elèctric d’última generació. En col·laboració amb Equipmake, la companyia va presentar a finals de setembre un model de dues plantes i autonomia de gairebé 500 quilòmetres que ha captat l’atenció de l’operador d’autobusos més gran de Londres, Go-ahead. La construcció del vehicle es durà a terme a Norfolk, amb el lideratge de Beulas, i rodarà per primera vegada a Londres el 2022.

El Jewel E és un autobús d'última generació, que estableix nous estàndards d'autonomia i eficiència i que ofereix opcions de bateria de fins a 543 kWh, la més gran en un bus d'aquestes característiques. Permet el seu funcionament un dia sencer i supera les prestacions d’altres models que ja existeixen al mercat.

En un comunicat, Equipmake assegura que la iniciativa suposarà la creació de nous llocs de treball a la zona i jugarà un paper "clau" per ajudar al govern britànic a assolir el seu objectiu d'introduir almenys 4.000 autobusos d'emissions zero i construïts al Regne Unit l'any 2024. També preveuen que el Jewel E permeti satisfer una demanda exponencial, perquè s'espera que el mercat mundial de busos elèctric s'acceleri de 300.000 vehicles per any al milió l'any 2030.

El director general d'Equipmake, Ian Foley, assegura que aquest vehicle integra "les últimes tecnologies de propulsió elèctrica per donar lloc a un sistema altament eficient i rendible".