Terrassa participa en el programa europeu Intelligent Cities Challange

La CE donarà suport a 88 ciutats per implementar la transformació digital

Categories:

Redacció

Terrassa, entre les 88 ciutats del programa europeu Intelligent Cities Challange
Terrassa, entre les 88 ciutats del programa europeu Intelligent Cities Challange | CC0

La ciutat de Terrassa ha estat escollida per la Comissió Europea (CE) com una de les ciutats que participaran al programa Intelligent Cities Challange. La iniciativa vol donar suport a la transformació digital i la modernització de les zones urbanes per tal que aquestes aprofitin al màxim les tecnologies digitals i avançades. Segons ha explicat l’ajuntament en un comunicat, la CE ha triat un total de 88 ciutats d’entre 192 candidatures d’arreu de la Unió Europea.

Durant els pròxims dos anys, l'Ajuntament de Terrassa rebrà l'assessorament d'experts i les eines necessàries per potenciar les noves tecnologies, orientades a la millora d'àmbits com la sostenibilitat i la millora de la resiliència urbana. La finalitat és convertir-la en una ciutat on la tecnologia faciliti la inclusió, participació i innovació, millori la qualitat de vida i faciliti el desenvolupament social i econòmic.

La tecnologia al servei de la ciutadania

La inclusió da cocapital del Vallès Occidental és una oportunitat “per impulsar un creixement econòmic amb perspectiva sostenible”, segons la regidora de Tecnologia, Ona Marrtínez, “es tracta de posar la tecnologia al servei de les persones i de la millota de la qualitat de vida”.

El projecte presentat per Terrassa per participar al programa ICC té tres objectius a curt o mig termini: potenciar l'estratègia d'especialització intel·ligent de la ciutat en salut i promoció de la vida saludable, elaborar un Pla Director de la resiliència urbana basat en un procés obert i participatiu i continuar la implementació del model de ciutat intel·ligent amb una reedició del Pla Director Smart City Terrassa.