Les millors apps per donar la benvinguda a la tardor

Prepara’t a temps per les pluges inesperades i ves a buscar bolets amb seguretat amb l’ajuda del teu telèfon mòbil

Categories:

Redacció

Amb aquestes aplicacions podràs conèixer quins aliments de temporada arriben amb la tardor i personalitzar el teu telèfon
Amb aquestes aplicacions podràs conèixer quins aliments de temporada arriben amb la tardor i personalitzar el teu telèfon | Saliha (Pexels)

La baixada sobtada de temperatures i l’arribada de les primeres pluges ens alerten: la tardor ja és aquí. La platja i els gelats s’acomiaden temporalment de les nostres vides i, en el seu lloc, les fulles vermelles i els paraigües ens donen la benvinguda. Una vegada més, els nostres telèfons s’adapten a la realitat, i a les botigues virtuals podem trobar nombroses propostes per gaudir de la nova estació o preparar-nos per les conseqüències no tan desitjades.

Protegeix-te contra la pluja inesperada

Un dels grans canvis que porta el setembre és l’arribada de pluges, sovint sobtades. Tots tenim l’aplicació del temps al mòbil o consultem la previsió a la televisió, però no és estrany que ens trobem amb un ruixat inesperat en el moment en què volíem sortir de casa. Per evitar aquesta mena de situacions existeix Alarma de pluja, una aplicació disponible per a Android i iOS que compleix el que promet al seu nom: ens envia notificacions en temps real sobre les possibilitats que caiguin precipitacions en la nostra ubicació, una informació que extreu directament de les fonts meteorològiques governamentals.

L’eina ha estat creada pel desenvolupador independent Michael Diener, qui també té disponible Mal Temps!, en aquest cas només per a Android, una aplicació similar centrada en esdeveniments atmosfèrics severs, com onades de calor, nevades, allaus o tempestes, entre altres.

Camagrocs i rovellons

Precisament amb les pluges arriba un altre dels protagonistes de la tardor: la temporada de bolets. Catalunya té una àmplia tradició de boletaires i sempre és un bon moment per sumar-s’hi. Aquesta pràctica comporta més perills dels que un pot pensar d’inici, i és important seguir els consells establerts i anar sempre acompanyat d’algú amb expertesa en el camp. Amb tot, solucions com Mushtool també ens poden ajudar al bosc. Aquesta app en català per a Android ens presenta un catàleg amb fotografies de totes les espècies, ens permet desar els que hàgim trobat en ubicacions determinades i fins i tot incorpora un directori amb llocs on menjar plats amb bolets.

Una altra opció catalana és Boletaires, una aplicació amb funcionalitats similars a Mushtool i també disponible només per a Android, però que es diferencia de la primera pel fet d’incloure més de 40 receptes per cuinar els bolets que recollim i jocs dins l’aplicació per millorar les nostres capacitats d’identificació. Per als usuaris que utilitzeu iOS no existeix cap aplicació específica centrada en el territori català, però sí que podeu apostar per apps com Identificador de Setas/Hongos, que a més a més incorpora testos i jocs per comprovar els nostres coneixements en la matèria.

Menjar de temporada

En el món globalitzat en el qual vivim és fàcil accedir a qualsevol classe de menjar en qualsevol moment de l’any, però consumir aliments de temporada segueix sent una decisió recomanada per raons de salut, mediambientals i econòmiques. Una de les aplicacions més còmodes i fàcils d’utilitzar per estar alerta sobre quines fruites i verdures arriben amb la tardor és Fruteriapp, una solució disponible per a Android creada des de Barcelona.

L’app té un registre amb tots els vegetals, en què s’informa sobre els mesos durant els quals és un producte de temporada i també ens aporta el seu valor nutricional i un petit recull de receptes, proveïdes pel blog Dulcedelimón. Pel que respecta als dispositius Apple, Calendario de Alimentos és una de les opcions més recomanades i útils durant tot l’any, però si el que busquem és una aplicació centrada només en els productes de tardor, Blank Apps ofereix Frutas y Verduras en Otoño.

Personalitza el teu mòbil

Finalment, si el que busquem és simplement experimentar l’estètica taronja de la tardor, existeixen diverses opcions per fer-ho. L’opció més bàsica és trobar un bon fons de pantalla amb arbres canviant les fulles, una tasca que faciliten aplicacions especialitzades disponibles tant a Android com a iOS, amb grans quantitats de fotografies per baixar i utilitzar. Si cerquem una personalització més avançada, existeixen temes de teclat com Autumn Floral, mentre que Autumn Launcher Theme modifica tota la interfície del nostre telèfon per adaptar-lo a la nova estació.

Etiquetes