L’exportació de productes catalans d’alt nivell tecnològic creix un 3,8% interanual

La producció informàtica, electrònica i òptica augmenta un 36,3%, però la farmacèutica cau un 2,8% respecte al 2020

Categories:

Redacció

Els productes de nivell tecnològic mitjà-alt, com vehicles i equipaments elèctrics, creixen un 76% interanual
Els productes de nivell tecnològic mitjà-alt, com vehicles i equipaments elèctrics, creixen un 76% interanual | ThisIsEngineering (Pexels)

Catalunya ha exportat productes industrials d’alt nivell tecnològic per valor de 2.388 milions d’euros al segon trimestre de 2021, una xifra que representa un augment interanual del 3,8%, d’acord amb la informació publicada per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Les dades marquen una evolució respecte al 2020, però es queden enrere si les comparem amb l’increment viscut al global de l’Estat espanyol, que registra un creixement interanual del 29,3%.

Aquesta diferència és especialment notòria en l’àmbit dels productes farmacèutics, que a Catalunya representen 1.808,1 milions d’euros, però les vendes dels quals han caigut un 2,8% respecte al 2020, mentre que a l’Estat espanyol s’ha registrat un creixement interanual del 32,4%. A l’altre costat de la balança es troben els productes informàtics, electrònics i òptics, que arriben als 571,1 milions d’euros al Principat, els quals suposen un increment del 36,3%.

En total, els productes d’alt nivell tecnològic són les exportacions industrials que menys han crescut a Catalunya durant aquest trimestre, una situació que abans de la pandèmia era radicalment inversa, ja que lideraven el creixement econòmic de les exportacions. Els que sí que han recuperat nivells prepandèmics en exportacions són els productes de nivell tecnològic mitjà-alt, classificació dins de la qual s’hi troben les mercaderies químiques, els materials i equipaments elèctrics, la maquinària i els vehicles, entre altres. Aquest grup de productes ha superat els 8.900 milions d’euros en vendes a l’estranger, xifra que representa un creixement interanual del 76%.