BCN3D s’enlaira al núvol amb l’adquisició d’AstroPrint

La multinacional catalana prepara una nova plataforma que permeti controlar de forma remota les seves impressores 3D

Categories:

Redacció

BCN3D distribueix impressores 3D en més de 60 països
BCN3D distribueix impressores 3D en més de 60 països | Cedida

L’empresa catalana BCN3D ha anunciat la compra d’AstroPrint, una companyia especialitzada en el desenvolupament de programari per a controlar impressores 3D de forma remota utilitzant tecnologies cloud. Amb aquest moviment, la multinacional amb seu a Gavà preveu llançar una nova plataforma al núvol que permeti als seus clients gestionar des de la distància els aparells que fabriquen i distribueixen amb major facilitat i eficiència.

AstroPrint va ser fundada el 2013 a San Diego (Califòrnia) i compta actualment amb més de 200.000 usuaris registrats de 130 països diferents. Amb l’adquisició finalitzada, els dos equips es fusionaran per tal de crear nous productes per la indústria de la impressió 3D, tot i que la plataforma AstroPrint Cloud seguirà funcionant de manera independent. “Estem molt contents de poder combinar el nostre programari amb el maquinari de BCN3D amb la finalitat de desbloquejar un enorme valor a través de profundes integracions i innovacions de maquinari i programari”, afirma el CTO i cofundador de l’empresa nord-americana, Daniel Arroyo, qui a partir d’ara actuarà com a chief software officer a l’empresa catalana.

Aquesta és la primera adquisició realitzada per part de BCN3D des que va néixer com una spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el 2019. La multinacional, que el 2020 va rebre una ronda de finançament de 2,8 milions d’euros, ha finançat íntegrament la compra d’AstroPrint amb fons propis. “Veiem això com un nou capítol en la nostra cerca per oferir la millor solució possible als clients tant en maquinari com en programari”, apunta el conseller delegat de BCN3D, Xavier Martínez Faneca. Actualment, l’empresa amb seu a Gavà distribueix els seus aparells en més de 60 països, i ha treballat amb la NASA i companyies com BMW, Nissan o Louis Vuitton.