Un desenvolupador català crea un web que recopila tots els videojocs gratis de cada mes

El portal recull les oportunitats de fins a cinc plataformes diferents i preveu ampliar-se amb nous canals d’informació en el futur

Categories:

Redacció

Plataformes com PlayStation Plus o Amazon Prime Gaming regalen una sèrie de videojocs cada mes als seus subscriptors
Plataformes com PlayStation Plus o Amazon Prime Gaming regalen una sèrie de videojocs cada mes als seus subscriptors

La distribució de videojocs gratuïts durant un temps limitat és una pràctica cada vegada més estesa en un sector que competeix feroçment per l’atenció dels jugadors. Des de les obres mensuals que poden descarregar els subscriptors de XBox Live Gold i PlayStation Plus fins als títols setmanals que regala l’Epic Games Store als usuaris d’ordinador; les opcions són molt àmplies i és difícil controlar-les totes. Aquesta és la raó que motiva el naixement de juegosdelmes.com, una pàgina web creada pel programador barceloní David Maíllo que agrupa totes les oportunitats per temps limitat que les plataformes donen als jugadors per baixar-se videojocs de manera gratuïta i permanent.

“Com a desenvolupador m’agrada automatitzar processos i fer les coses més ràpides”, declara Maíllo a MetaData, qui explica que la idea neix de la seva pròpia experiència: “Sóc usuari de PlayStation Plus, que regala dos jocs al mes, però si no te’n recordes i vas a buscar-los expressament, se’t poden passar”. El creador del portal sentia que els articles de mitjans especialitzats que recullen aquest tipus d’ofertes són “textos massa llargs i amb un munt d’anuncis”, i és per això que ha dissenyat una eina que junta totes les oportunitats en un únic catàleg, “com si fos Netflix”.

La pàgina desenvolupada per David Maíllo permet filtrar resultats en funció de la plataforma
La pàgina desenvolupada per David Maíllo permet filtrar resultats en funció de la plataforma

Per aconseguir-ho, Maíllo es recolza en el web scraping a través d’un Chromium virtual. Aquesta tècnica executa un bot que, de manera periòdica, rastreja les webs oficials de cada plataforma per tal d’identificar aquells videojocs distribuïts de manera gratuïta i incorporar-los al catàleg de la web. Ara mateix, el portal agrupa els videojocs gratuïts de cinc serveis diferents: PlayStation Plus, XBox Live Gold, Epic Games Store, Stadia Pro i Amazon Prime Gaming. Això no obstant, el desenvolupador està obert a noves incorporacions: “La intenció és augmentar el catàleg; la tecnologia amb la qual està construït el sistema permet afegir noves plataformes de manera senzilla”.

La lentitud de les pàgines que Maíllo consultava per conèixer les ofertes de videojocs gratis era una de les càrregues més pesades de la seva experiència, i amb la seva eina ha tractat de donar-li la volta. ”He volgut fer la pàgina més ràpida possible amb la tecnologia d’enguany”, apunta el programador, qui ha dissenyat la web amb JavaScript a través de React i Next.js. L’objectiu final és aconseguir una eina que “et recordi de la manera més passiva possible” els títols que pots obtenir gratuïtament, i és per això que Maíllo contempla desenvolupar en el futur nous canals per difondre la informació que capta al portal, com un bot de Twitter, una newsletter per correu electrònic o bé una aplicació per a telèfons mòbils.

Etiquetes