Els programadors destinen sis hores a la setmana a solucionar errors de codi

El deute tècnic afecta profundament en l’eficiència dels desenvolupadors i és la causa principal d’errors i problemes de qualitat

Categories:

Redacció

L'informe de StepSize identifica les principals conseqüències negatives del deute tècnic en les empreses de desenvolupament
L'informe de StepSize identifica les principals conseqüències negatives del deute tècnic en les empreses de desenvolupament | Christina Morillo (Pexels)

Augmentar la productivitat és una idea clau assentada en les ments empresarials, però voler forçar aquesta eficiència a partir de la reducció d’inversions pot acabar generant costos addicionals. És el que es coneix, en el món del desenvolupament, com a deute tècnic, una tendència present en el sector i que preocupa als seus professionals. D’acord amb un informe de StepSize, els programadors inverteixen una mitjana de sis hores setmanals a solucionar errors de codi, una problemàtica generada per processos que prioritzen la velocitat de codificació per davant de la qualitat.

L’estudi s’ha realitzat a partir de més de 200 entrevistes a enginyers, caps d’enginyeria i CTOs sobre les seves empreses corresponents. Més de dos terços dels professionals consultats creuen que aquesta metodologia de treball provoca errors, bugs i problemes de qualitat, i un 63% assevera que alenteix el ritme de treball. Així mateix, aquestes polítiques laborals també tenen el seu efecte en els treballadors, i és que més de la meitat de les persones consultades afirma que el fet d’haver d’invertir temps per a solucionar errors de codi afecta la moral dels equips, que es veuen forçats a prioritzar noves característiques davant d’un treball de manteniment vital que els ajudaria a millorar la velocitat i l’experiència de treball.

Un problema concentrat en el ‘back-end’

“Les empreses han d'identificar les peces clau del deute tècnic que s’interposen en el compliment dels seus objectius, els costen incomptables hores d’enginyeria en pèrdues de productivitat i són la causa principal d’errors que afecten l’experiència del client”, opina el CEO i cofundador de StepSize, Alexander Omeyer. Els desenvolupadors enquestats tenen clar que aquesta problemàtica s’ha de solucionar, i un 66% creu que treballaria el doble de ràpid si la seva empresa implementés processos per identificar i solucionar el deute tècnic.

L’informe de StepSize identifica el back-end com l’àmbit on es concentra el nombre més gran d’errors tècnics, fins a un 61% del deute tècnic, especialment en els punts finals del servidor web. Les aplicacions i les pàgines web acumulen un 40% de les problemàtiques, mentre que la infraestructura representa el 32% i els models de dades ORM, el 22%.