Sant Cugat del Vallès engega un pla pilot de transport públic intel·ligent

El sistema connecta en temps real passatgers i conductors

Categories:

ACN

El sistema de transport vincula l'oferta de places d'autobús amb la demanda de passatgers
El sistema de transport vincula l'oferta de places d'autobús amb la demanda de passatgers | Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès posarà a prova a partir d'aquest divendres i fins al 31 de juliol un nou servei de transport a demanda, flexible i intel·ligent que connectarà en temps real passatgers i conductors. Mentre duri la prova pilot, quatre vehicles de nou places recorreran la ciutat adaptant els seus itineraris a la demanda dels usuaris que, prèviament, hagin sol·licitat el servei a través de l'aplicació.

L’objectiu d’aquesta prova, que serà gratuïta per als usuaris, és estudiar els resultats d’un servei que doni resposta a les noves necessitats de mobilitat de la ciutat. Un cop finalitzada, s'avaluarà la continuïtat del servei o d’un altre amb característiques similars.

Per sol·licitar el nou servei, que funcionarà de dilluns a dissabte, caldrà en primer lloc descarregar l’aplicació 'Carles' (disponible per als sistemes iOS i Android). A través d'ella, els usuaris hauran d’introduir els detalls del trajecte (origen i final) i reservar el seu seient. L’aplicació, per mitjà d’uns algoritmes, s’encarregarà de distribuir i optimitzar els itineraris i rutes de les furgonetes i d’informar els usuaris sobre els seients disponibles en cada moment.

La prova pilot és una col·laboració del consistori amb el Grup Moventia i les startups Shotl i Drivania.