Seat inverteix 5.000 MEUR per fabricar vehicles elèctrics a Catalunya

L’automobilística reforçarà també l’equip del centre de desenvolupament de programari a Barcelona

Categories:

ACN

Seat preveu convertir Martorell en una planta de fabricació de vehicles elèctrics
Seat preveu convertir Martorell en una planta de fabricació de vehicles elèctrics | ACN

Seat invertirà 5.000 milions d’euros en projectes d’I+D a Catalunya per electrificar la gamma de la planta de Martorell. L’objectiu és desenvolupar nous models, equips i instal·lacions per fabricar-hi els vehicles elèctrics a partir del 2025, així com contractar 100 persones per al SEAT:CODE, el centre de desenvolupament de programari anunciat al Mobile World Congress 2019 que s’ubicarà la Rambla de Barcelona.

La companyia automobilística també ha anunciat l’arribada al mercat el 2021 del nou model e-Born sota la marca Cupra, dissenyat i desenvolupat totalment a la ciutat catalana, però fabricat a Zwickau (Alemanya).

Recuperació progressiva

El president, Carsten Isensee, ha admès el "greu impacte de la covid-19 en la indústria de l'automòbil", que truncarà els últims anys amb resultats rècord de Seat. Amb tot, ha mostrat confiança que després d'un primer trimestre dolent i un segon de "pitjor", la situació s'anirà recuperant "almenys parcialment, durant la segona meitat de l'any".

"Martorell gairebé ja treballa al mateix ritme de producció que abans de la covid-19", ha dit el president de Seat, que ha insistit en ser "optimista".