Barcelona crea un programa per llançar ‘start-ups’ biotecnològiques

BCN Health Booster donarà suport als emprenedors que presentin un projecte innovador en l’àmbit de la salut

Categories:

ACN

Laboratori del PCB on s'allotjaran empreses biotecnològiques emergents
Laboratori del PCB on s'allotjaran empreses biotecnològiques emergents | PCB

El Parc Científic de Barcelona (PCB) de la Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de Barcelona han presentat BCN Health Booster, un programa d’acceleració per impulsar empreses emergents amb un projecte de negoci innovador dins l'àmbit de la salut, que rep l’acompanyament de Barcelona Activa i amb el suport empresarial de Biocat. En el marc d’aquesta iniciativa, onze projectes empresarials de recent creació accediran durant tres anys a un laboratori del PCB i rebran formació, mentoratge i assessorament gratuïts de la mà de mentors i experts en àrees estratègiques com gestió d’equips, màrqueting i comercialització, dret mercantil, finançament i internacionalització.

El programa també proporciona activitats de networking que promouen la interacció amb les més de 100 entitats membres de la Comunitat PCB i xarxes nacionals i internacionals de la mà de Biocat; accés a equipament científic i infraestructures d’última generació del PCB; a fi de beneficiar-se d’un ecosistema que contribueix activament al creixement del seu negoci.

Eixos estratègics del programa

Podran accedir a l’acceleradora BCN Health Booster les empreses amb menys de 5 anys de la seva constitució que desenvolupin productes farmacèutics, biotecnològics o dispositius mèdics, així com empreses de serveis adreçades al sector salut que requereixin l’ús d’un laboratori per realitzar la seva activitat. Un comitè de persones expertes avaluarà les candidatures segons els criteris següents: viabilitat tècnica i econòmica, equip promotor i impacte social del projecte emprenedor, tot prioritzant les spin-off de centres de recerca públics, hospitals i universitats.

Per accelerar els projectes emprenedors, el programa s’articula al voltant de dos pilars: accés bonificat a espai de laboratori al Parc Científic de Barcelona i accés gratuït au n programa d'acompanyament empresarial. Pel que fa al primer, el Parc posa a disposició del programa 527 metres quadrats a l’edifici Clúster II, on les onze empreses seleccionades podran accedir a un laboratori d’ús exclusiu o en modalitat de coworking, a partir de l’1 de desembre de 2021. Els lloguers i serveis generals seran bonificats pel Parc durant tres anys. La subvenció serà d’un 70% el primer any; d’un 45%, el segon; i d’un 20%, el tercer.

Pel que fa al segon pilar, les empreses accediran a un programa d’acompanyament empresarial de Biocat durant els tres anys, totalment adaptat a les necessitats o reptes que afronti cadascuna durant aquest període, que inclourà mentoria i consultoria personalitzada; formació (customer discovery, intellectual property, market access i regulatory affairs, entre altres), i assessorament en matèria d’accés al finançament, com ara l’elaboració del pitch training, l’one-pager i el brochure, i la participació als programes Health&Bio Team Dating i Investment Readiness Series (TIRS), organitzats per Biocat.

Etiquetes