Barcelona i Catalunya tenen la segona millor estratègia d’Europa per captar inversions estrangeres ‘tech’

L’informe ‘Tech Cities of the Future’ situa Londres en primer lloc i Berlín i Amsterdam en tercera i quarta posició

Categories:

ACN

L'informe destaca les startups, el Mobile World Congress, el 22@, el Pier01, els parcs científics i les universitats catalanes
L'informe destaca les startups, el Mobile World Congress, el 22@, el Pier01, els parcs científics i les universitats catalanes | CC0

Barcelona i Catalunya tenen la segona millor estratègia d’Europa per captar inversions estrangeres en l’àmbit tecnològic, només per darrere de Londres i per davant de ciutats com Berlín i Amsterdam. Així ho destaca l'informe Tech Cities of the Future, que analitza una setantena de localitzacions europees per determinar les ciutats amb més potencial pel que fa a l'atracció internacional d'inversions tecnològiques i amb ecosistemes de startups. Entre altres coses, destaca que a Catalunya hi ha 1.500 startups, que se celebra el Mobile World Congress, el 22@, el Pier01, els parcs científics i les universitats catalanes.

L'informe conclou que Barcelona ocupa la vuitena posició a tot Europa i la primera del sud d'Europa com a tech city of the future, per davant de ciutats com Madrid, Estocolm, Frankfurt o Munich. Encapçalen la classificació Londres, París i Dublín.

Un sector de valor afegit

A través d'un comunicat, el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat la gran tasca que fa Barcelona per aconseguir aquest posicionament europeu, gràcies a empreses d'avantguarda que troben a la ciutat el millor espai per fer prosperar els seus negocis.

En aquest sentit, Collboni remarca que "les empreses tecnològiques són les que menys destrueixen llocs de feina i en canvi les que més ocupació i de qualitat en generen, cosa que s'ha posat encara més de manifest en els darrers temps". "L'aposta que fem des de l'Ajuntament de Barcelona és la de propiciar l'aterratge i el desenvolupament d'aquestes empreses, i donar suport -a través del Cibernàrium- a persones de tots els sectors que puguin fer una reconversió cap al sector TIC, per optimitzar les oportunitats de treballar a la ciutat amb qualitat d'ocupació i de vida", destaca.

"Catalunya i Barcelona s'estan posicionant sense cap mena de dubte com un dels millors hubs empresarials en l'àmbit tecnològic"

Per la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, creu que "Catalunya i Barcelona s'estan posicionant sense cap mena de dubte com un dels millors hubs empresarials en l'àmbit tecnològic d'Europa, un tipus d'inversió estrangera destinada a l'economia productiva i a sectors estratègics i de futur".

"És una aposta a llarg termini, una feina de picar pedra, crear vincles i generar confiança, més que mai ara en aquest entorn de complexitat i amb noves dinàmiques globals, per situar Catalunya a les llistes de destinacions de nous projectes d'empreses de tot el món", destaca. "La nostra prioritat és atreure projectes d'inversió estrangera d'àmbit industrial i tech hubs d'empreses d'arreu del món", afegeix.

Etiquetes