L’APDCAT publica un conte virtual per conscienciar els menors dels riscos a internet

L’organisme posa el focus en els perills que suposa la cessió de dades personals per part dels menors sense la supervisió d’un adult i els ajuda a reconèixer els límits de la xarxa

Categories:

Redacció

La Jana inicia un viatge on descobreix els ricos d'internet
La Jana inicia un viatge on descobreix els ricos d'internet | Captura del conte virtual de l'APDCAT

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha elaborat el conte virtualUn viatge emocionant per conscienciar els menors de 9 anys dels riscos que comporta compartir dades personals a internet. Aquest recurs educatiu pretén sensibilitzar els infants de la problemàtica a partir del relat en vídeo de la Jana, que descobreix a partir d’un viatge els perills de quedar atrapat per les xarxes i de la importància de descobrir-la amb la supervisió d’un adult.

L’aventura porta la Jana fins a la Placeta de les Dades personals on recordarà que no s’han de facilitar les dades personals a ningú: el nom, el cognom, l’adreça, fotografies, o vídeos.

La Jana descobreix què són les dades personals | Captura del vídeo de l’APDCAT

El conte en vídeo està disponible en dues versions, una extensa, de 5 minuts de durada, i una més breu, d’uns dos minuts, en català, castellà i anglès. La proposta es posarà a disposició del Departament d’Educació, perquè en faci difusió mitjançant la xarxa telemàtica educativa de Catalunya (XTEC), i arribi als centres educatius.

A més d’aquest conte, l’APDCAT ha elaborat altres campanyes i materials didàctics adreçats a menors i als centres educatius, amb l’objectiu d’apropar la protecció de dades als més petits, perquè integrin des de ben joves aquests conceptes i prenguin consciència de la necessitat de prendre el control de la seva privacitat a Internet i les xarxes socials