Adeu a Yahoo! Respuestas

La plataforma tancarà els seus serveis al maig després de 15 anys en funcionament

Categories:

Redacció

Yahoo! Respuestas s'acomiadà d'internet aquest maig després de 15 anys de servei continu
Yahoo! Respuestas s'acomiadà d'internet aquest maig després de 15 anys de servei continu

En menys d’un mes ja no serà possible consultar dubtes al portal més popular de preguntes i respostes d’internet. Yahoo! ha confirmat aquest dilluns que els usuaris de Yahoo! Respuestas deixaran de poder publicar preguntes el pròxim 20 d’abril, i la web cessarà el seu funcionament a partir del 4 de maig, després de 15 anys de servei continu.

En un correu enviat als seus usuaris, Yahoo! justifica aquesta decisió al·legant que el servei s’havia tornat “menys popular amb el pas dels anys”, una caiguda que atribueixen al canvi de les necessitats de la seva comunitat. L’empresa, que va ser adquirida per Verizon Communications el 2017 per 4.800 milions de dòlars, assegura que el tancament del portal de preguntes i respostes permetrà “desplaçar els recursos destinats a Yahoo! Respuestas per a enfocar-los en productes que serveixin millor als nostres membres”.

Aquest moviment, però, no vol dir que tot el contingut generat en els seus tres lustres de vida es perdi per sempre. Yahoo! ha habilitat una opció perquè els seus usuaris puguin descarregar totes les seves dades creades a la web, que inclouen llistats de preguntes, respostes i imatges. Aquesta funcionalitat estarà disponible fins al 30 de juny, i l’entrega de les dades pot demorar-se fins 30 dies després de la sol·licitud.

Yahoo! Respuestas va llançar-se el 28 de juny de 2005 com un servei pensat per a ser autogestionat pels seus usuaris. En ell, qualsevol persona registrada podia publicar un dubte o bé respondre els d’altres persones, que eren públics i visibles per a tothom. El sistema ordenava les respostes de cada pregunta en funció dels vots positius i negatius que la comunitat els atorgava, qualificant l‘opció amb millor valoració com a “millor resposta”.