EmpowerHack Fem

Canòdrom Ateneu d'Innovació Democràtica

Carrer de Concepción Arenal, 165

Barcelona

Reptes

Més info:

blog.basetis.com/ca/content/empowerhack-fem?utm_source=link&utm_medium=Twitter&utm_campaign=EmpowerHackFem

Cada vegada es valora més la diversitat de gènere, races i capacitats, per a donar resposta a la diversitat dels usuaris, sobretot a l’àrea de la tecnologia. No obstant això, la realitat és que no tota aquesta diversitat pot accedir a tots els càrrecs. Els rols de major protagonisme encara són encapçalats pels mateixos de sempre quedant els col·lectius més vulnerables com les dones i persones amb discapacitats, fora de les oportunitats per a accedir a càrrecs amb més responsabilitat i major salari.

Les associacions SomosCoders i La Compiladora s'han unit per la diversificació d'oportunitats i la inclusió de tots els col·lectius a la formació i el món laboral TECH. També per la feina en conjunt, i la trobada en xarxa de treballadors i treballadores d'aquestes àrees.

EmpowerHack és un projecte de trobades socials per crear comunitat i xarxa de programadors i programadores compromeses amb el desenvolupament social. El format d’aquest projecte seran quatre trobades bianuals i presencials en el que es desenvoluparan diferents productes informàtics a partir d’unes premisses prèvies de caràcter social.

La primera edició del hackathon EmpowerHack té com a objectiu estimular el paper de lideratge de la dona i treballar la diversitat d'equips a través del desenvolupament d'un producte informàtic durant tres dies on es recollirà conferències, dinàmiques de grup, premis, un espai còmode per desenvolupar, dinars i afterworks. Les temàtiques per crear una APP seran: seguretat, higiene menstrual, famílies, formació i sortida laboral positiva, salut i oci.