Cap de vendes de Sector Públic a T-Systems

Enlairament segur, vol alt, aterratge objectiu

"La filosofia com a acte de qüestionar-se el perquè de les coses serà en un futur més present que mai a l'empresa"

Escolto gratuïtament massa sovint el terme filosofia amb connotacions despectives, generalistes, abstractes o inútils. Però a risc d'estar equivocat, cosa que realment considero com a possible, la filosofia com a acte de pensament lliure, de qüestionar-se el perquè de les coses per canviar-les a millor, d'ambicionar una resposta diferent que t'aporti nova perspectiva... serà en un futur més present que mai al món de l'empresa. Si no ho comparteixes, pots deixar de llegir aquí mateix sense problema.

Per a la resta, cal iniciar el vol de la filosofia tenint present en tota organització aquelles persones que estan sempre en un procés d'aprendre, de fer i de créixer, però també de ser i realitzar-se, perquè és des d'aquesta visió que aquestes són capaces de liderar sense ordenar, d'orientar sense controlar, de pensar més en l'objectiu del grup que en elles mateixes.

"La filosofia com a acte de qüestionar-se el perquè de les coses serà en un futur més present que mai al món de l'empresa"

Amb aquesta matèria primera, l'assimilació d'un procés racional de presa de decisions per a la generació de talent en les persones que opten per aquest camí pot ser virtuós. Aconsello, per exemple, la lectura sobre el cicle OODA (Observe, Orient, Decide, Act), del Coronel J. Boyd i la seva aplicació per a l'excel·lència en la presa de decisions organitzacional. Tinc un equip excepcional, amb qui aconseguim resultats excepcionals en vols OODA excepcionals; vols pensats per a un enlairament segur; un vol alt i un aterratge allà on volem arribar; sortejant les inclemències climàtiques, tot s'ha de dir.

Enlairament segur, completa la teva checklist d'enlairament, observa el teu context, sigues curiós, llegeix les novetats de HBR, McKinsey, Gartner, tira de titulars, i selectivament llegeix un o dos articles seleccionats, tecnològics i de negoci, del teu sector i també d'altres a la recerca d'analogies. Actualitza't dins les xarxes i grups d'interès dels quals formes part -com més heterogenis, millor!-, deixa parlar i escolta els altres, aprèn i participa, col·labora, repassa les novetats de la premsa especialitzada MetaData, IT User, Computing, contacta -per què no?- amb aquella persona inspiradora d'aquell article reconeixent la seva feina.

"Utilitza el teu propi 'data analytics', la teva intel·ligència artificial, el teu 'machine learning', i encuriosit, qüestiona i decideix com pots fer més"

Vola alt, com més alt voli l'equip, menys resistència, l'atmosfera és més prima i les diferents lleis de la física fan la resta. Cap amunt, cap amunt! Agafa perspectiva, no miris només linealment, tens 360 graus davant teu. Observabilitat i orientació són la base per unes millors decisions en el cicle OODA. Factor sorpresa en entorns competitius i d'incertesa, el pensament no tradicional també és clau, sorprèn el teu adversari, sorprèn el teu client, sorprèn el teu equip, la perspectiva t'ho permetrà i tens autonomia com a pilot! Però recorda sempre la missió: formes part d'una formació de vol amb un objectiu estratègic establert per comandància/gerència, i depens tu tant dels pilots companys com ells de tu, i tens uns principis molt exigents professionals, normatius, ètics i morals!

Aterra, pren decisions, executa, i materialitza el teu objectiu. És l'últim tram, però només d'aquest vol, et tornaràs a enlairar. Cal fer-ho ràpidament, els cicles continus d'OODA, com més, ràpids millor. En el resultat sigues tolerant a les fallades i reconeix també els èxits de les missions a l'equip! Repassa la missió i el pla de vol, comparteix amb els pilots companys de la formació, avalueu conjuntament. Apreneu com ser més àgils per a obtenir el mateix resultat. També apreneu com observar, orientar i decidir millor per tenir millor resultat. Millora, sempre, sempre, sempre. Utilitza el teu propi data analytics, la teva intel·ligència artificial, el teu machine learning, i encuriosit, qüestiona i decideix com pots fer més, créixer més, ser més i realitzar-te més. Agile? En diuen també, en alguns aspectes, filosofia.

Etiquetes