Els cinemes Verdi volen seduir el ‘streaming’

Les sales presenten dos canals de televisió per a la plataforma Samsung TV Plus amb continguts gratuïts, ininterromputs i amb talls publicitaris molt reduïts

Categories:

ACN

Els Cinemes Verdi exploren noves sortides per al consum audiovisual
Els Cinemes Verdi exploren noves sortides per al consum audiovisual | Agències

Els cinemes Verdi han llançat dos canals de televisió temàtics que estaran accessibles al servei Samsung TV Plus, la plataforma que ofereix 42 canals en directe, entre notícies, esport i entreteniment, accessible des dels televisors d'aquesta marca. Tots els continguts estan disponibles gratuïtament per als propietaris d'aquestes televisions de manera ininterrompuda i en streaming, amb talls publicitaris molt reduïts en temps.

Segons el director de negoci de l'empresa Gestión de Contenidos Virtuales, participada per Verdi i responsable del servei, Eduardo Escudero, quan sigui tecnològicament possible, Cinemes Verdi TV donarà una "especial importància" a poder consumir aquestes cintes en versió original amb subtítols. Ha concretat que la idea és que cada dia arribi una pel·lícula nova. A més, cada dia estarà dedicat a una temàtica diferent. Dilluns serà el dia de la literatura; dimarts, el del gènere històric; dimecres, el del coneixement i el saber; dijous, el dia dels imprescindibles; divendres, el dels clàssics moderns; dissabtes, el del cinema premiat americà i dels principals festivals de tot el món, i diumenges, el dia de comèdia d'autor. La plataforma ha estrenat amb grans directors nacionals i internacionals com Kurosawa, Chaplin, Barda, Allen, Wenders, Haneke i Loach.

Pel que fa al canal Feel Good, serà una proposta amb cinema “positiu, més obert i generalista”, que vol programar cinema positiu i que fa sentir bé els espectadors. "Hi arribarà un títol diari amb diferents temàtiques", ha avançat. Dins d'aquesta oferta més comercial , hi haurpa molt d'espai per al cinema europeu també de caire més comercial i on cada dia hi arribarà una pel·lícula nova. Els dilluns hi haurà pel·lícules al voltant de l'esport i l'aventura; els dimarts sobre la gastronomia; els dimecres sobre el coneixement i descobriment; els dijous sobre l'amistat; els divendres sobre localitzacions de viatges; els dissabtes sobre la comèdia, i els diumenges hi haurà pel·lícules romàntiques.

Explorar noves vies digitals per al cinema

Tot i que els canals estan ara per ara només disponibles als televisors de la marca, "la idea és poder incrementar la distribució dels canals i que es puguin gaudir en altres dispositius", ha dit Escudero. Ha descartat que aquestes programacions representin una "claudicació" per part dels cinemes, i ha sostingut que aquest cap de setmana s'han batut rècords d'assistència a la Xina a les sales. "La gent tornarà als cinemes de forma massiva. No és una claudicació, és que al segle XXI els cinemes tenen l'obligació de trobar els seus espectadors allà on siguin", ha dit.

D'altra banda, Escudero ha rebutjat el vincle entre aquest projecte i la seva sala virtual, "on es paga pel que es consumeix", mentre que aquests canals són "un complement". La sala virtual incrementa la seva oferta "dia a dia" tot arribant a acords amb les distribuïdores independents, i ha avançat que estan en converses amb altres estudis. En aquest àmbit, la sala tal com existeix des de mitjans de gener està disponible en tots els dispositius, i estan "satisfets" amb el seu creixement dia a dia.

Text