Els espanyols destinen gairebé 7 hores al dia a internet

Els usuaris destinen més hores al consum de productes a través de la plantalla i es mostren preocupats per l’ús de les seves dades a la xarxa

Categories:

Redacció

Els usuaris es connecten a internet a través del mòbil
Els usuaris es connecten a internet a través del mòbil

Els usuaris d’internet a l’Estat espanyol destinen de mitjana 6 hores i 54 minuts al dia a navegar per la xarxa, una dada allunyada dels països que encapçalen el rànquing i que superen les 10 hores de consum diàries com les Filipines, el Brasil, Colòmbia i Sud-àfrica. Segons l’informe Digital 2021 elaborat per We are social i Hootsuite, la ciutadania també gasta més de 3 hores a veure la televisió convencional o sota demanda, prop de 2,5 hores a les xarxes socials, i 1 hora a llegir la premsa tan impresa com en línia.

L’ús de les dades i la privacitat s’ha convertit en els últims anys en una de les preocupacions dels internautes. A escala global, el 56,4% dels majors d’edat tem ser enganyat per les fake news, mentre que a Espanya la xifra creix fins al 65,1%. També hi ha inquietuds respecte a com les empreses utilitzen la informació que es deixa a la xarxa, especialment a Portugal i a Espanya, on el 53,9% i el 53,6% dels usuaris posa en dubte que se’n faci un ús adequat. Ambdós països lideren la classificació mundial, que registra una mitjana del 33,1% de la població d’entre 16 i 64 anys.

El mòbil com a eina per connectar-se

Les dades que es recullen anualment en aquest informe mostren un augment del 7,3% del nombre de persones amb accés a internet. Actualment són 4.660 milions d’usuaris que naveguen per la xarxa, el que representa un 59,6% de la població mundial. D’aquests, 4.200 milions també tenen un perfil a les xarxes socials, un 13,2% més que el gener del 2020.

Actualment uns 5.220 milions de persones tenen telèfon mòbil i només un 9% són dispositius sense accés a internet. Precisament els smartphones són l’eina principal per accedir-hi en la població d’entre 16 i 64 anys. Representa un 96,6%, mentre que un 64,4% hi entra a través d’un ordinador, i un 34,4%, amb una tauleta.

El 96,6% dels usuaris es connecta a internet a través d’un telèfon intel·ligent

A més a més, el 23,3% dels enquestats afirma utilitzar un rellotge intel·ligent, mentre que un 21,4% empra videoconsoles amb jocs en xarxa. La televisió en streaming (14,4%), els aparells domèstics (12,3%) i els dispositius de realitat virtual (4,4%) són també dispositius que ja s’utilitzen en línia.

Domini de Google

En la clàssica cursa dels navegadors per posicionar-se com el més utilitzat, Chrome torna a desbancar els competidors. La proposta de Google convenç el 63,4% dels internautes, molt lluny del 19,3% que prefereix Safari, el 3,8% que opta per Firefox i del 3,4% que tria Edge.

Pel que fa als cercadors, l’empresa de Mountain View torna a liderar amb el 91,4% de les consultes. Bing i Yahoo es queden molt enrere amb el 2,7% i l’1,5%, respectivament. La dada rellevant en el Digital 2021 es troba en el creixement exponencial dels motors locals xinesos Baidu (28%) i Sogou (69%) i el rus Yandex (58%).

Socialitzar i informar-se a través d’internet

En plena pandèmia, internet s’ha convertit en una eina de comunicació i d’informació vital. Així ho ratifica l’informe, que recull que el 63% de les persones consultades utilitza la xarxa per fer consultes; el 56,3%, per fer estar en contacte amb persones properes; i el 55,6%, per consultar l’actualitat.

Més de la meitat dels internautes utilitza internet per informar-se i socialitzar

El confinament també ha fet créixer les visualitzacions de tutorials a plataformes de vídeo, blogs i tota mena de format digital. Segons apunta l’estudi de We are social i Hootsuite, un 51,9% ha consumit aquest tipus de contingut. Els mesos de més hores a casa també ha crescut el consum de productes audiovisuals a la xarxa, que ha fidelitzat un 51,7% dels internautes.

Etiquetes