Un ecosistema d’intel·ligència artificial català i un campus d’innovació opten als fons Next Generation EU

La Generalitat vol reactivar l’economia amb propostes tecnològiques de valor afegit recollides entre els 27 projectes triats

RedaccióACN

El Barcelona Tech City és un dels organismes implicats en l'impuls d'un ecosistema tecnològic
El Barcelona Tech City és un dels organismes implicats en l'impuls d'un ecosistema tecnològic | Cedida

La Generalitat ha inclòs un projecte per enfortit l’ecosistema d’intel·ligència artificial català anomenat Hub d’IA i un campus per a la innovació tecnològica industrial, l’Urban Tech Hubs, entre els 27 projectes que opten als fons Next Generation EU. També s’ha proposat una iniciativa per situar Catalunya com a motor de la innovació audiovisual i de videojocs del sud d’Europa mitjançant l’atracció d’empreses i formació de talent al territori.

Mitjançant aquestes propostes, l’objectiu del Govern és, per a la intel·ligència artificial, crear un hub que lideri la generació de coneixement i creació de solucions basades en aquesta tecnologia per fomentar el creixement econòmic i la millora de la vida de les persones. Hi participen el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i diverses universitats catalanes.

En el cas de l’Urban Tech Hubs, s’ha proposat l'estructuració d'un campus per a la innovació i l'emprenedoria tecnològica i industrial a través de diferents espaique desenvolupin eixos tractors de l'ecosistema i l'economia. Per exemple, en els àmbits de la mobilitat, salut, retail, fashtech, sostenibilitat-indústria 4.0, fintech, urbantech, connectivitat, deeptech, arttech, màrqueting i publicitat, nutrició i sports tech. Hi estan implicats Barcelona Tech City, empreses i clústers, entitats i col·legis professionals, així com universitats i centres de recerca.