WiM i TipSchool llancen un programa de mentoria per a dones TIC

La formació té una durada de tres mesos i compta amb el suport de professionals destacades del sector tecnològic

Redacció

El programa de WiM i TipSchool vol impulsar la presència de dones en el sector TIC
El programa de WiM i TipSchool vol impulsar la presència de dones en el sector TIC | CC0

La comunitat de dones Women in Mobile (WiM), centrada a impulsat el lideratge femení a les TIC, i la startup d’edTechTipSchool llancen un programa per donar suport a les professionals del sector tecnològic. La proposta va dirigida a dones que rebran el seguiment de mentores com la VP Mobile and Conversational AI de Sage, Susana Durán; la Managing Partner de Paocapital i Freelance per a Jevnet i EIT Health, Helena Torras; la CPO de OneBox Tiquet Distribution, Caroline Ragot; o la cofundadora i consultora digital de Jelliby, Anna Buixó Roger.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), actualment només un 26% de les posicions en sector d’alta i mitjana-alta tecnologia estan ocupades per dones. “Aquesta iniciativa respon a la nostra visió per aconseguir la igualtat de gènere en llocs de nivell C en indústries o rols tecnològics. Per això, creiem que resulta imprescindible el suport mutu i promoure models femenins a seguir perquè, conjuntament, aconseguim una representació justa de les dones en aquest sector tan important per al futur de la societat”, detalla la cofundadora i presidenta de WiM, Vanessa Estorach Cavaller, en una nota de premsa. “Les xifres parlen per si mateixes: les empreses que incorporen a dones en llocs de gestió augmenten els seus guanys i productivitat, motiu pel qual cal continuar potenciant la presència femenina en aquests càrrecs per a demostrar el potencial que s'està malgastant”, afegeix.

Només un 26% de les posicions en sector d’alta i mitjana-alta tecnologia estan ocupades per dones

Per la seva banda, la CEO de Tipscool, Esther Cid, explica que el programa es basa a “connectar mentores i mentoritzades amb un objectiu en comú: el creixement professional. La mentora descobrirà el talent de la mentorizada i juntes definiran expectatives i pla d'acció d'acord amb els objectius smart”. Tal com apunta Cid, el seguiment serà personalitzat per adaptar-lo a cada persona.

Per cursar aquesta formació, les candidates hauran de formar part de WiM i tenir voluntat de progressar professionalment. El programa de mentoria està certificat per Tipscool i tindrà una durada de tres mesos.