La UE impulsa la fabricació pròpia de microprocessadors

Fins a 17 països acorden destinar 145.000 milions d’euros a l’impuls d’una indústria pròpia de xips per acabar amb la dependència exterior

Categories:

Redacció

La UE vol deixar de dependre de la tecnologia de la Xina i els EUA
La UE vol deixar de dependre de la tecnologia de la Xina i els EUA | CC0

La Unió Europea vol impulsar la creació de microprocessadors al continent per no dependre de la tecnologia xinesa i nord-americana. Un total de 17 països han signar un acord per invertir fins a 145.000 milions d’euros en els pròxims tres anys per dissenyar i fabricar una nova generació de xips encastats de baix consum. Segons apunta EE Times, l’objectiu és fomentar la col·laboració entre Estats per impulsar la investigació en l’àrea.

Aquest tipus de components són part de l’estructura dels telèfons mòbils intel·ligents més novedosos del mercat, però també d’aplicacions domèstiques, de cotxes connectats i de la informàtica de sobretaula.

Digitalització i ecologia

La injecció monetària provindrà de fons virtuals de la UE per fomentar la recuperació de la crisi econòmica provocada per la covid-19 a través de la digitalització i transició ecològica, dos aspectes que permeten impulsar els microxips.

D’aquesta manera, es mantindran els esforços en matèria de transformació tecnològica dels estats membres alhora que s’aborda l’ambició de trencar amb la dependència per part de proveïdors de xips de fora de la Unió. Entre els membres participants hi ha Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos, Portugal, Romania i Xipre.

Etiquetes