Zona from Facebook forma més de 100.000 persones en dos anys

Els programes s’adapten a la situació actual per ajudar a pimes i dones emprenedores

Redacció

Zona from Facebook centra l'atenció en pimes i dones emprenedores
Zona from Facebook centra l'atenció en pimes i dones emprenedores | Facebook

Zona from Facebook es va inaugurar en el 2018 amb l'objectiu de promoure la societat i l'economia digital. Des de llavors, més de 100.000 persones han optat fer formar-se en aquest programa. L'organització ha adaptat els seus formats a versions en línia per poder continuar amb la seva funció en l'actualitat. Centren l'atenció en les pimes i les dones emprenedores, sense perdre de vista la formació constant de l'ús responsable d'Internet.

Una de les principals motivacions de Zona from Facebook és impulsar la innovació econòmica i social en un entorn digital, mitjançant el debat i la formació, de manera que les persones puguin desenvolupar noves habilitats tecnològiques clau a nivell tant social com professional. Alguns dels temes que tracten són anàlisis de dades, intel·ligència artificial, màrqueting digital, aplicacions mòbils i alfabetització digital.

4.200 hores de formació

Aquest any s'han fet en total més de 4.200 hores de formació a través de més de 1.200 sessions. Han comptat amb l'ajuda de més de 30 socis col·laboradors entre els quals hi ha fundacions, empreses privades i centres educatius.

En relació amb les pimes i les emprenedores que han decidit portar a terme aquesta formació, el 80% ha aconseguit impulsar el seu negoci gràcies a les eines de Facebook i Instagram, tal com apunten les dades internes d'aquest primer. Un altre 80% dels que han realitzat el curs, també afirmen que els coneixements que han adquirit els serviran en un futur per millorar les seves activitats professionals.

Ús responsable d'Internet 

Entre els objectius base de Zona from Facebook es troba el de fomentar l'ús responsable d'Internet en totes les capes socials: joves i adults. Estudiants i educadors. Per fer-ho, promouen diverses iniciatives que els ajudin a gestionar la seva activitat en línia.

El programa amb més èxit ha estat GeneraZión, compost per cibervoluntaris amb l'objectiu d'ajudar els joves a fer un ús saludable d'Internet. En la seva primera edició van participar més de 7.000 joves a través de centres educatius. Aquest any s'han sumat molts més gràcies a la nova plataforma online amb recursos interactius.

Zona from Facebook a Espanya

Zona from Facebook és una iniciativa que va començar fa dos anys i té l'objectiu de formar als espanyols en les noves tecnologies. Es va crear com un espai situat a Madrid, tot i que amb vocació nacional, ja que educa en competències digitals a persones de totes les Comunitats Autònomes.