El Barcelona Tech City obrirà dos nous ‘hubs’ de mobilitat i salut

La Generalitat invertirà 275.000 euros en dos anys a través d’acció per impulsar els espais d’emprenedoria

Categories:

ACN

La Generalitat i el Barcelona Tech City volen impulsar els sectors de la salut i la mobilitat urbana
La Generalitat i el Barcelona Tech City volen impulsar els sectors de la salut i la mobilitat urbana | ACN

Barcelona Tech City ha anunciatque impulsarà dos noushubs especialitzats en salut i mobilitat urbana amb una inversió de 275.000 euros de la Generalitat a través d’Acció. Els espais es posaran en marxa el 2022 i estaran ubicats, en el cas del de l’àmbit sanitari, en l’antiga seu del Departament de Polítiques Digitals amb 6.000 metres quadrats. Per a l’altre centre encara s’ha de definir la localització.

La construcció d'aquests dos nous espais s'emmarca dins el projecte Urban Tech Campus, impulsat per BCN Tech City. Aquest programa té com a objectiu crear una xarxa de hubs d'innovació especialitzats en sectors o tecnologies de gran potencial. A hores d'ara, l'organització gestiona el Pier01 i el Pier03 a la zona marítima de la capital catalana, així com el club social El Palauet, situat a Passeig de Gràcia. A banda, està a punt de començar les obres del Pier05, que tindrà com a seu la Borsa de Barcelona i funcionarà com a espai del sector fintech.

Potenciar sectors estratègics

Pel conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, la posada en marxa d'aquests dos nous espais suposarà "un pas endavant de Catalunya en la seva aposta per la innovació i la tecnologia". Alhora, ha definit la salut i la mobilitat com "dos dels sectors que determinaran com serà la Catalunya de les pròximes dècades".

Per la seva banda, el conseller delegat d'Acció, Joan Romero, ha subratllat que projectes com aquests "han de contribuir a accelerar la transformació digital i la incorporació de tecnologia disruptiva a sectors prioritaris de la indústria".

Des de Barcelona Tech City remarquen "l'èxit i la importància que han adquirit el Pier01 i el Pier03 i el futur Pier05" com a pols d'inversió. "Han demostrat que Barcelona té el potencial per ser el 'hub' tecnològic i emprenedor més important del sud d'Europa", ha assegurat el president de l'organització, Miguel Vicente. Finalment, el conseller delegat de Barcelona Tech City, Miquel Martí, ha destacat que el fet de comptar amb el suport d'ACCIÓ permetrà a l'associació "créixer amb molta solvència".