WhatsApp activa els missatges temporals

La informació dels xats seleccionats desapareix després de set dies

Categories:

Redacció

Els missatges temporals de WhatsApp es guarden només durant set dies
Els missatges temporals de WhatsApp es guarden només durant set dies | Pixabay

WhatsApp ha activat finalment els missatges efímers. El funcionament d'aquesta nova actualització consisteix a escollir un xat i marcar l'opció de missatges temporals, de manera que la informació enviada desapareixerà set dies després d'haver-se compartit.

Tot i l'existència d'aquesta nova opció, WhatsApp ha advertit els usuaris que no es pot garantir l'eliminació total de la informació. Encara que l'aplicació esborri els missatges, no pot controlar el que els receptors fan amb ells. Per tant, pot quedar-ne constància si es fan captures de pantalla o es reenvien per una altra via. És per això que es recomana que, si l'usuari vol que el missatge s'elimini totalment, ho envïi a grups de confiança.

La nova actualització també té en compte aquells usuaris que no obren l'aplicació sovint. El missatge s'esborrarà, però continuarà present a les notificacions. A més, WhatsApp ha declarat que és possible que si se cita un text, aquest es quedi al xat després dels set dies.

De moment, el període de permanència no es pot modificar, a diferència d'altres aplicacions de missatgeria com Telegram, però no es descarta que es pugui acabar fent en un futur.

Quan no desapareixen els missatges?

En el cas de la còpia de seguretat, si l'usuari la crea abans que desaparegui un missatge, aquest quedarà inclòs a la còpia i s'eliminarà quan l'usuari la restauri. Els missatges temporals que es reenvïin a xats que tinguin desactivada l'opció tampoc desapareixeran.

En el cas de les fotografies i els vídeos s'ha de tenir en compte que no s'eliminaran definitivament, ja que les descàrregues automàtiques guarden de forma predeterminada aquests continguts en la galeria dels telèfons.