El govern espanyol destina 355 MEUR a digitalitzar el turisme

L’executiu preveu injectar 3.400 MEUR del fons Next Generation de la UE a dotar d’eines tecnològiques el sector i fomentar la seva sostenibilitat

Categories:

Redacció

Fins a 3.400 MEUR del fons Next Generation seran per al sector turístic
Fins a 3.400 MEUR del fons Next Generation seran per al sector turístic | Pixabay

El govern espanyol preveu invertir 355 milions d’euros en digitalitzar el sector turístic per reforçar-ne la productivitat, la rendibilitat i l’ocupació a través de la inclusió de tecnologies com la intel·ligència artificial. Segons ha anunciat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, al Tourism Innovation Summit 2020, aquesta partida s’inclou dins d’un programa de 3.400 milions d’euros procedents del fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea que es destinaran a impulsar la sostenibilitat i l’economia circular en les principals destinacions.

Entre les accions principals, Maroto ha avançat que treballen en la creació de dues plataformes tecnològiques, Smarttour i Datatourestur, per ajudar a la cohesió i inclusió d’eines digitals en el sector. A través de l’ús de big data en temps real, es busca promoure l’intercanvi de dades entre els territoris i facilitar la col·laboració.

En el marc de la fira, celebrada a Sevilla, s’ha posat de manifest la necessitat de buscar solucions per a la reactivació d’un àmbit econòmic clau com ho és el turisme. En aquest sentit, s’ha posat la taula la importància de formar professionals qualificats per a la comprensió i aplicació de les noves eines digitals, així com l’atracció de talent exterior per nodrir la demanda de treballadors especialitzats.