Tecnologia: l’eina per salvar el turisme

El Toursim Innovation Summit tracta les dificultats i reptes del sector turístic fent ús de la tecnologia i la innovació

Categories:

Redacció

El Tourism Innovation Summit té l'objectiu de proposar solucions per a la recuperació del turisme
El Tourism Innovation Summit té l'objectiu de proposar solucions per a la recuperació del turisme | Cedida

Els líders econòmics es reuneixen a Sevilla entre el 25 i 27 de novembre per a celebrar el TISTourism Innovation Summit, plataforma destinada a la transformació del turisme mitjançant la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat. En aquesta edició, es posa especial èmfasi en les conseqüències que ha patit el sector turístic a causa de la pandèmia de la covid-19.

Els avenços tecnològics enfocats al sector turístic han generat un canvi en els costums i experiències dels viatgers. El TIS procura redefinir el turisme fent ús de les innovacions i tendències que l'afecten. A més, ofereix als directius i a les empreses del sector coneixement sobre les últimes solucions i productes tecnològics per millorar la seva competitivitat. L'agenda d'aquest esdeveniment també comptarà amb ponències sobre noves tendències en destinacions turístiques i temàtiques diverses com el turisme gastronòmic o l'aeroespacial.

En la cimera del Tourism Innovation Summit 2020 es tractarà l'anàlisi de mètodes i practiques per afrontar la crisi actual i disposarà d'un panel de més de 200 experts que comentaran les noves iniciatives: noves polítiques, legislacions, solucions tecnològiques o associacions estratègiques per impulsar l'indústria. La col·laboració dels líders econòmics, turístics, el govern i la resta d'administracions serà una peça clau per arribar a una resposta coordinada de cara a una futura recuperació.

Efectes de la covid-19 en el turisme espanyol

El turisme és un dels principals sectors econòmics del territori espanyol. De fet, el 2019 va rebre a més de 83 milions de visitants, per tant, el conflicte actual ha suposat una catàstrofe sense precedents per a l'entrada de beneficis econòmics en aquest àmbit. És per això que en la cimera es reuniran els principals líders econòmics i empresarials del país, juntament amb el govern centrar i els autonòmics.

Participants del TIS

L’esdeveniment compta amb la presència de personalitats com el conseller delegat de Caixa Bank, Gonzalo Gortázar; el president del grup hoteler Palladium, Abel Matutes; la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno; representants de International Airlines Group (IAG), Lufthansa, American Airlines o Globalia; de canals de distribució com TUI, Jumbo o Expedia; consellers de turisme de diferents comunitats autònomes com Yaiza Castilla del Govern Canari o Marta Rivera de la Comunitat de Madrid.