Huawei diu adéu a Honor

La marca de telèfons asiàtica ven la seva submarca a un consorci per “garantir la seva supervivència” arran les restriccions que han reduït la seva quota de mercat a escala mundial

Redacció

Les tensions i restriccions amb els EUA deixen tocat el negoci de Huawei
Les tensions i restriccions amb els EUA deixen tocat el negoci de Huawei | Huawei

Huawei ha anunciat que ven Honor i tots els actius relacionats amb la submarca per “garantir la seva supervivència”. Segons ha anunciat la companyia xinesa en un comunicat, el nou propietari serà el consorci Shenzhen Zhixin New Information Technology format per més de 30 partners de l’empresa, els mateixos que van proposar l’adquisició.

Cap dels involucrats ha fet pública una xifra concreta de l’operació ni els terminis per fer efectiva la compra. Huawei només ha remarcat en la comunicació oficial que “no conservarà cap acció ni participarà en cap activitat de gestió o presa de decisions a Honor”.

Tocats pels vetos

Huawei ha reconegut que es troba sota una “gran pressió” per la “indisponibilitat dels elements tècnics necessaris per al negoci de telefonia mòbil”. Amb aquesta afirmació, la corporació asiàtica ha assenyalat directament a la política de vetos de l’administració dels Estats Units liderada per Donald Trump els últims quatre anys i que ha generat una caiguda del negoci de la companyia xinesa a bona part del món.

Un dels episodis que més mal ha fet ha estat la impossibilitat de treballar amb els serveis de Google per actualitzar aplicacions, un fet que els va portar a crear Huawei Mobile Services per captar desenvolupadors i apps pròpies. També ha afectat les restriccions en la cerca de proveïdors electrònics, especialment en el cas de l’ús dels processadors Kirin de TSMC i que li ha restat competitivitat al mercat occidental.

Etiquetes