Les xarxes socials superen els 10.000 milions d’hores diàries amb usuaris actius

Les plataformes digitals reben cada dia prop de 2 milions de perfils nous

Categories:

Redacció

Els usuaris destinen 2,5 hores diàries a les xarxes socials
Els usuaris destinen 2,5 hores diàries a les xarxes socials | CC0

Les xarxes socials han incrementat un 12% la seva activitat mensual en l’últim any i ja suma més de 10.000 milions d’hores diàries amb usuaris connectats. Segons apunta l’informe Digital 2020 de Hootsuite i We Are Social, que ha analitzat el comportament de la ciutadania a les plataformes digitals des de l’octubre de 2019 fins al mateix mes d’aquest any, més de 4.000 milions de persones es connecten diàriament a les eines socials i es creen diàriament prop de 2 milions de perfils nous.

Respecte l’any anterior, els internautes passen aproximadament 2,5 hores al dia a les xarxes socials, el que representa un 15% del temps que passen desperts. La plataforma amb més activitat és Instagram, que ha aconseguit superar Facebook.

Comunicació digital

El 90% dels menors de 45 anys utilitza setmanalment el correu electrònic, mentre que els ciutadans que es troben entre els 55 i els 64 anys afirmen que en fan ús almenys un cop durant els set dies.

No obstant això, els aplicacions de missatgeria instantània són el canal preferit per a la comunicació personal. El 90% dels enquestats nascuts després del 1996 opten per WhatsApp i Slack per parlar amb els companys i amics, mentre que menys del 50% dels que es troben en la franja dels 55 als 64 anys usen aquestes solucions.

També es veuen diferències en el temps destinat a les xarxes socials. Aproximadament el 80% dels joves entre els 16 i els 24 anys es connecta amb els companys de feina a través d’aquestes plataformes, mentre que edats superiors la taxa es redueix al 30%.