Una càmera per a braços robòtics guanya el Fòrum d’Inversió d’Acció 2020

La ‘startup’ Bitmetrics comptarà amb suport en la cerca d’inversors i consultoria per al desenvolupament del projecte

Categories:

Redacció

El CEO d'Acció, Joan Romero, i la guanyadora de la 25ena edició del Fòrum d'Inversió d'Acció, Mar Masulli
El CEO d'Acció, Joan Romero, i la guanyadora de la 25ena edició del Fòrum d'Inversió d'Acció, Mar Masulli | Acció

Lastartup catalana Bitmetrics ha guanyat el Fòrum d’Inversió d’Acció 2020 amb Pick[+], un prototip de càmera de braç robòtic que incorpora intel·ligència artificial per facilitar que els robots es puguin adaptar a contextos canviants. La solució permet l’automatització de processos de les pimes com agafar, col·locar i seleccionar objectes a les fàbriques, tasques que, segons l’empresa, suposen un 40% de l’activitat a les plantes. Amb aquest guardó, l'empresa comptarà amb 240 hores de consultoria i podrà donar-se a conèixer entre els inversors del fòrum.

El 25è Fòrum d’Inversió també ha reconegut amb el Premi Internacional de l'agència les startups Aortyx, Bnc10 i SmartMonkey.io. D’altra banda, dfwRCD ha premiat les startups humanITcare, Issimo i Freeverse, a les que oferirà assessorament legal. Al seu torn, Llorente & Cuenca ha premiat les startups Droplite Technologies, humanITcare i Advanced Air Mobility amb assessorament en estratègia comunicativa.

Reconeixement a la trajectòria emprenedora

Finalment, un any més el Fòrum d’Inversió també ha volgut destacar una personalitat rellevant en el foment de l’emprenedoria i la creació de llocs de treball a Catalunya amb el Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora. Un guardó que en aquesta ocasió ha recaigut en Julio Castro, CEO de Palobiofarma, empresa fundada l’any 2005, ubicadada al Tecnocampus de Mataró, i dedicada al desenvolupament de nous medicaments.

Amb aquest reconeixement, el jurat ha volgut destacar la trajectòria de Castro, que ha evolucionat des de la base més científica fins a ser fundador i inversor d'empreses biotecnològiques. Especialment, es reconeix la seva tasca completant el cicle que suposa oferir un retorn als seus inversors i retornant a la societat els seus beneficis en forma d’inversió en noves startups com Origo BioPharma i Leukos Biotech.