Basft i Cellnex Telecom porten el 5G a la indústria química

La planta de Tarragona provarà la tecnologia en l’optimització de l’operativa de les fàbriques

Categories:

Redacció

La planta de La Canonja (Tarragona) serà la primera de Basft a provar el 5G
La planta de La Canonja (Tarragona) serà la primera de Basft a provar el 5G | Basf

Basf i Cellnex Telecom han segellat una aliança per instal·lar la primera xarxa privada basada en tecnologia 5G en la indústria química espanyola a l’Estat espanyol. Segons informen en un comunicat, l'operador d'infraestructures i serveis de telecomunicacions serà l’encarregat de desplegar la infraestructura del programa pilot al centre de producció de l’empresa química a La Canonja (Tarragona) per optimitzar-ne l’operativa.

La cinquena generació de comunicacions mòbils permetrà multiplicar per 10 la velocitat i la capacitat de transmissió de dades en comparació amb el 4G; reduirà per 10 la latència –temps de resposta a una sol·licitud- a nivells d'un mil·lisegon; tindrà una elevada disponibilitat i fiabilitat, permetent el seu ús en aplicacions crítiques; i permetrà gestionar fins a un milió de dispositius connectats per quilòmetre quadrat. En la seva aplicació industrial, el 5G serà la base per al desenvolupament de la indústria 4.0 i el IoT.

Tranformar digitalment la indústria

El pilot converteix Tarragona en el primer centre de Basf al món a provar l’aplicació del 5G a escala global, una tecnologia que considera “clau per a la seva transformació digital”. Fins ara, només Alemanya, Bèlgica i la Xina han llançat iniciatives similars.

Malgrat que la connectivitat en la indústria és un fet des de principis de la dècada dels 90, el salt a aquesta nova era permetrà desenvolupar noves aplicacions en camps tan importants com el de la seguretat o les operacions. La tecnologia que facilitarà l'avanç de l'internet de les coses (IoT), la implementació del big data, la realitat virtual i augmentada, i la intel·ligència artificial.

Etiquetes